halep

halepSimona Halep continua seria rezultatelor formidabile din acest an – dupa un “ sfert” la Australian Open, si un titlu WTA la un turneu de categoria Premier, la Doha – cu o prezenta in semifinala, la Indian Wells. Simona Halep “ nu a ratat calificarea in finala”, asa cum titreaza un cotidian din Romania, ci a reusit sa se califice in semifinala de la Indian Wells.

Nu este nicio ratare, este o mare performanta!Simona Halep urca vertiginos pe culmile tenisului mondial, ajungand acum la borna nr.5, fiind cea mai bine clasata jucatoare de tenis din istoria tenisului feminin romanesc, astfel predictia numarului unu mondial, Serena Williams, a devenit realitate mult mai repede decat chiar ea, insasi, preconizase.
Visul ei este, insa, castigarea unui turneu de Grand Slem, dupa cum a si declarat unui canal de televiziune american: „I’m now the best Romanian in history for rankings – but my goal is to win a Grand Slam, and then maybe I’ll be the best, because Virginia won the French Open. “ Singura jucatoare din Romania care a reusit o performanta de genul acesta, fiind actuala sa managera, Virginia Ruzici, castigatoare la Roland Garros in anul 1978.
Simona Halep, port-drapelul sportului romanesc contiuna sa fie…amazing! La inceputul anului 2012, Simona se afla pe locul 47 ATP. Ascensiunea sa pe gologota tenisului mondial a fost una extraordinara si iata ca la nici 2 ani de la aparitia in Top 50, Simona Halep reuseste sa ajunga in primele cinci jucatoare din lume.
“I’m a normal girl, like everybody, and I just like to go shopping, I like listening to music, speaking on WhatsApp on my phone – I don’t watch movies in my room because I cannot stay focused two hours!” , declara Simona Halep intr-un interviu dupa meciul cu canadianca Bouchard.
Intr-adevar, o adolescenta modesta, fara ifose si aere de vedeta, o tanara frumoasa, ambitioasa si foarte muncitoare care s-a “zidit” in tenis, iar acum se bucura de succese deosebite, materializate in premii consistente. Intotdeauna este mai usor sa ajungi pe culmi, dar este foarte greu sa te mentii acolo. Sa speram ca Simona Halep, nu numai ca va reusi sa stea cocotota in lumea buna a tenisului, dar va reusi sa escaladeze si piscurile, si sa-si adauge in parmalesul ei, deja valoros,  si un titlu (sau mai multe) de Grand Slem.
Dupa Virigina Ruzici si Ilie Nastase, tenisul romanesc se mandreste cu o noua stea…in fapt, un luceafar in plina desfasurare.