1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

DINAMO 0 - BARCELONA 2 , O INFRANGERE PRIMITA CU DRAGOSTE...

PDF Imprimare Email

Scris de Ioan Iacob Duminică, 12 August 2012 17:27

494421-duel-messi-niculae-fotomontajScriu la cateva minute dupa meciul de la Bucuresti; nu este, de fapt, un comentariu sportiv, ca atare nu voi pronunta numele nici unui jucator (desi ar trebui amintite aici numele multor "extraterestri de la Barcelona", asa cum ne-au "impuiat capul de o saptamana" /cu aceasta denumire/ multe canale MEDIA din Romania, referindu-se la cea mai buna echipa a lumii la ora actuala; si desigur ca ar trebui amintite cateva nume si de la Dinamo, macar ca "sperante de viitor"...). A fost un eveniment sportiv care a depasit cu mult, ca semnificatie, granitele sportului; pe un fundal in care Romania este agresata de inalte temperaturi (fizice si politice), in care populatia se confrunta cu seceta si cu spectrul unor scumpiri din toamna sau de la anul sau de la...; intr-un context socio-politic in care vacanta-concediul nu mai exista decat "partial color" datorita referendumului (mai exact asteptarii "deznodamantului acestuia", pe 31 august), in care toate par "bulversate" de spectrul politic si de temperaturile record...si de incendii de padure...si de spectrul recoltelor ce nu vor mai putea fi recuperate etc. etc. un meci de fotbal ca acesta pare sa fi adus la Bucuresti "o mare unda de normalitate"; adica sa fie, macar pentru o zi, o lume in care sa uitam de politica si sa ne uitam la fotbal, o lume in care in tribune iau loc fani

(politici si portivi) de toate culorile, in care marea echipa a Barcelonei este primita cu mare dragoste, chiar daca bate o echipa din Romania care, evident, nu are experienta si vedetele invitatilor.

Comentatorii sportivi (sau invitatii lor) spuneau la un moment dat ca,

datorita romanilor care traiesc in Spania, venirea forbalistilor de la Barcelona li se pare - macar partial - o "intoarcere a romanilor plecati la munca in Spania", unde exista chiar si un oras locuit numai de romani.

Eu cred ca venirea fotbalistilor "extraterestri" de la F.C.Barcelona a adus in Romania o unda de normalitate, la care am tanjit cu totii. Desigur ca, dincolo de declaratiile de la finalul meciului, "extraterestri" ar trebui sa stie inca ceva: au fost asteptati cu atata dragoste si speranta in Romania (fiindca Romania are profunde legaturi cu Spania din vremuri stravechi) incat infrangerea de la Bucuresti a fost primita cu dragoste; e drept, nici "extraterestri" de la F.C. Barcelona nu s-au "straduit" sa ne bata prea tare fiindca, pe cei care te iubesc si te admira, nu trebuie sa-i tratezi ca pe adversari!

Asa cum spunea un comentator sportiv , meciul de la Bucuresti a fost "ultimul antrenament cu public al extraterestrilor" (fiindca in Spania campionatul incepe mai devreme).

Frumos ar fi ca, vreodata, o echipa romaneasca "sa poata aduce la Bucuresti" pe F.C. Barcelona intr-un meci oficial. Acesta a fost "consensul" tuturor comentariilor sportive. Dar pentru aceasta ar trebui ca si fotbalul romanesc sa se ridice la nivelul..."Galaxiei" (asa cum era pe vremea lui Hagi!). Frumos ar fi ca Romania sa redevina o tara normala, in care urmarirea unui mare spectacol fotbalistic sa nu mai fie considerata o exceptie "extraterestra". Frumos ar fi ca...

(cel mai bine ar fi sa lasam aici un final deschis si sa adresam felicitari fotbalistilor care iata, mai mult decat politicienii, au reusit sa redea - fie si macar pentru o zi - Romania romanilor! )

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  Romania

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600