1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Concurs de eseuri cu tema „Proiect România”

PDF Imprimare Email

Scris de Mădălina Corina Diaconu Marţi, 10 Iulie 2012 18:10

C O M U N I C A T

Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR) organizează un concurs de eseuri cu tema „Proiect România". Nu vrem să ne pierdem în limite, detalii, sau regulamente stufoase, ci dorim ca participanţii să arate că au imaginaţie şi să ne trimită materiale originale cu o gamă variată de abordări despre situaţia românilor din interiorul, dar şi din afara graniţelor.

Participanţii pot trimite materialele lor din România sau din orice comunitate românească de peste hotare. Cei care doresc să se înscrie sunt rugaţi să trimită pentru concurs un singur material. Articolele trebuie să conţină peste 2.000 de semne. Participanţii pot face o descriere a satului românesc, pot face eseuri despre situaţia românilor din zonele istorice ale României şi nu numai, pot aborda subiecte de actualitate privind comunităţile de români. Materialele trebuie să fie originale, incisive, controversate care să poată naşte dezbateri. Înscrierile se pot face în perioada 9.06.2012 – 31.07.2012, urmând ca la începutul lunii august să fie anunţaţi câştigătorii. Trei eseuri vor fi premiate în cadrul concursului „Proiect România". Premiile pentru cele mai bune materiale sunt:

- Locul I – 500 de euro,

- Locul II – 300 euro,

- Locul III – 200 de euro.

Juriul concursului va fi compus din jurnaliştii care fac parte din conducerea FIJR, dar şi oameni de cultură din comunităţile româneşti din jurul graniţelor. În ecuaţia jurizării se vor lua în calcul şi „like-urile" şi numărul de comentarii pentru fiecare material în parte. Nu în ultimul rând, câştigătorii vor primi automat o invitaţie la congresul FIJR din această toamnă.

Materialele vor fi publicate pe Facebook în cadrul grupului deja format intitulat „Forumul Jurnaliştilor Români de Pretutindeni" precum şi pe www.jurnalistiromani.ro/proiecte.php, unde îi invităm să adere pe toţi participanţii şi pe cei interesaţi de acest concurs pentru a putea citi materialele. Mult succes!

Eseurile pot fi trimise pe următoarele adrese de e-mail: [email protected] şi [email protected]

Preşedinte FIJR ROMEO COUŢI

Forumul International al Jurnalistilor Romani www.jurnalistiromani.ro

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  Romania

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600