1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

USL a început în Transilvania ofensiva pentru câştigarea alegerilor din 2012

PDF Imprimare Email

Scris de Vasile Magradean Miercuri, 28 Decembrie 2011 07:48

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Cluj-Napoca, la lansarea „Angajamentului pentru România", că dacă USL va câştiga alegerile în Transilvania în anul 2012, va câştiga alegerile în toată România.

Ponta a a afirmat că a fost ales municipiul Cluj-Napoca ca loc al reuniunii USL deoarece Transilvania este locul în care oamenii şi-au pus cele mai mari speranţe în Traian  Băsescu şi PDL şi au fost cel mai crunt dezamăgiţi.

„De ce am lansat Angajamentul la Cluj, în inima Transilvania? Pentru că Transilvania este locul în care oamenii şi-au pus cele mai mari speranţe în Traian  Băsescu şi PDL şi au fost cel mai crunt dezamăgiţi de Traian Băsescu şi PDL. Chiar şi în 2009 când bucureştenii au fost înşelaţi de Traian Băsescu, oamenii din Ardeal, cu consecvenţă şi încredere, au crezut în Băsescu şi în PDL. Aici în Ardeal, buba,  infecţia PDL au izbucnit cu o violenţă incredibilă şi şocantă pentru populaţia României neobişnuită cu o mizerie atât de mare. Nu e vorba doar de cazurile de corupţie de la Cluj, ci şi la Man de la Maramureş, Falcă din Arad, Botiş din Bistriţa, Scripcariu de la Braşov. Oamenii din Transilvania îşi dau seama că au fost minţiţi de un individ fără scrupule, Traian Băsescu, care îşi urăşte ţara. Era necesar să lansăm <> al USL în Transilvania, pentru dacă vom câştiga aici alegerile de anul viitor, câştigăm în toată România", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că USL trebuie să spună oamenilor dezamăgiţi că vor pune în loc oameni cinstiţi şi competenţi, „pentru că cinstea şi competenţa lipsesc cel mai mult în această perioadă".

„Nu pot să îi jignesc pe oamenii din Ardeal care au reprezentat partidele noastre, comparându-i cu cei de acum. Poţi să îl compari pe Rus cu Igaş, pe Marga cu Funeriu? Cred că USL trebuie să facă mai mult decât să constate dezamăgirea oamenilor din Transilvania, şi să vină cu oameni competenţi care să nu facă Ardealul de ruşine. În Transilvania se poate câştiga. Noi, cei trei preşedinţi, trebuie să ne luăm angajamentul să ne ţinem de cuvânt şi vom câştiga şi Ardealul şi România şi vom sărbători 1 Decembrie 2012 în libertate", a mai spus liderul PSD.

Victor Ponta a spus că în locul celor de la putere, USL va pune un tricolor care să unească românii: roşu de la PSD, galben de la PNL şi albastru de la PC.

„Vreau să ne angajăm că pe lângă aceste culori nu vor apărea alte culori care au făcut rău României, nici portocaliul minciunii şi corupţiei, nu va fi nici negrul celor care ne-au trădat pentru grade militare nemeritate. Nu cred că după 2012 trebuie să fie nici culoarea verde a UDMR. Există două căi, UDMR să meargă în opoziţie şi PDL la DNA", a subliniat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, USL e singura alternativă la actuala putere şi a avertizat că va urma o „bătălie care va fi cumplit de grea".

„Ei au totul de pierdut, noi trebuie să nu avem nimic de pierdut. Trebuie să ne batem până la capăt şi să câştigăm absolut tot pentru USL şi pentru România. Trebuie să ne angajam şi că USL trebuie să rămână unită. Mă voi bate în campania electorală pentru Crin Antonescu, preşedinte al României. Crin Antonescu a devenit un camarad de război, suntem în război împotriva regimului pe care vrem să îl schimbăm, îmi iau angajamentul să rămânem împreună şi pe timp de pace", a conchis Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că pentru a câştiga alegerile, USL este nevoită să cheme alături societatea în construirea unui proiect naţional.

Antonescu a precizat că vrea să transmită românilor mesajul de a nu sta deoparte în bătălia electorală care va urma împotriva lui Traian Băsescu şi a PDL.

„Azi vrem să facem mai mult decât o maşină de luptă politică în stare să câştige alegerile, suntem nevoiţi să chemăm societatea construind un proiect naţional şi aruncând în luptă nişte lideri, şi generând o solidaritate de care România are nevoie în faţa crizei de program. Nimeni nu are mai multă răspundere decât noi. Vreau să le transmit românilor mesajul că USL este ceea ce noi împreună cu ei vom putea face din ea, dacă stau deoparte şi văd bătălia noastră ca pe un joc vechi, atunci USL asta va fi. USL va câştiga alegerile şi cu oamenii care stau deoparte, dar le spun celor care stau deoparte că noi putem câştiga alegerile şi fără ei, dar fără ei nu putem face ca România să iasă din vechiule reguli şi să se reformeze. România are nevoie de lideri naţionali, nu de şefi de bandă, de lideri autentici locali, nu de baroni, de lideri civici, morali, nu de întreţinuţi ai propagandei. Veniţi alături de noi cei care vreţi lege şi dreptate, cu voi vom fi de neînvins. Dacă ne lăsaţi singuri, ne vom bate singuri şi îi vom învinge pe Băsescu şi ai lui, dar avem nevoie de forţa voastră", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a participat, miercuri, la lansarea „Angajamentului pentru România" alături de preşedintele PSD, Victor Ponta, şi cel al PC, Daniel Constantin.

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  Romania

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600