1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Criza viitorului României Bacalaureat 2011 – 55, 55% nu au promovat!

PDF Imprimare Email

Scris de Viorel Baetu ( Michael Cuţui) Sâmbătă, 23 Iulie 2011 18:15

Într-un ziar german de provincie a apărut următoarea știre: Hohe Durchfallquote bei Abiturienten in Rumänien Ist der Stoff zu schwer? Sind sie zu faul oder werden sie nicht gut genug aufs Abi vorbereitet? Rumänische Schüler schneiden dieses Jahr bei ihren Abiturprüfungen sehr schlecht ab. Fast jeder zweite fällt durch. Das Land ist empört. Tradus: Rată mare de eșec pentru absolvenţii de liceu din România.  E materia prea grea? Sunt elevii prea lenesi, sau nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru Bac? Elevii români au încheiat examenul de bacalaureat                                  în acest an foarte prost. Fiecare al doilea nu reușește. Ţara este șocată.
Dragi români, știrea este întradevăr zguduitoare.
Cauzele acestui dezastru, cum ne spun cei răspunzători ar fi:
-Introducerea camerelor de luat vederi în sălile de examen (deci toți cei care au luat bacalaureatul până acum au copiat?)
-Subiectele prea grele (cine le-a făcut nu a cunoscut materia predată?)
- Incompetența profesorilor de gimnaziu (La salariile lor?)
-Indolența elevilor ( Dacă majoritatea  bogătașilor din România au maximum 7 clase și nu și cei 7 ani de acasă, la ce te aștepți?)
Nu vreau să enumăr motivele părinților sau ale celor care au fost loviți de această catastrofă națională, să zicem că acestea ar fi subiective, cu toate că nu sunt convins.
Faptul că în 2010  au reușit 67,4% să-și i-a bacalaureatul iar  în 2011 doar  45,45 %, poate avea cauze multiple, dar problema crucială care rămâne este: Cum recuperăm timpul pierdut.
În ultimii ani rezultatele obtinute de elevii români la PISA, sunt mai mult decât catastrofale , locul 49 la Matematică, locul 49 la Științele naturii, locul 50 la citit și tot așa, mediocru și submediocru, iar cei care sunt răspunzători , dau declaratii își pun cenușă în cap și pe urmă se ocupă ca progeniturile lor să studieze undeva în SUA în  Anglia sau în  Germania.
Să nu vorbim de Olimpiadele Internaționale  unde pe vremea mea 1960 - 1980  eram de obicei printre câștigători și zău pe merit.
Acum la Olimpiada de matematică ,ultimu loc II l-am luat în 1995, după titlurile luate în 59,78, 85, 87 ( înainte de revoluție – era sistemul școlar mai bun?)
Sunt convins că elevii din  aceste generații nu au fost nici măcar cu 5 minute mai deștepți decât generația de azi!
La ora actuală cum se schimbă ministrul culturii, cum apare o nouă reformă a învățământului și fiecare reduce ceva, ba materia, ba profesorii, ba salariile acestora, ba sitemul de promovare și tot așa, vorba cântecului......................................................„câte-un pic, pic pic, până n-o mai rămânea nimic" iar pe urmă  beți de fericire, așteptăm ca zeul Bacchus să ne ajute pe noi românii!
Există și speranță, sunt licee care au o cotă de reușită la bacalaureat de 100%, deci se poate.
Dar  multe au avut o cotă de 0%, deci la aceste licee nici un elev nu a fost capabil să-și ia Bacalaureatul!
Asta nu se datorește în nici un caz diferenței de IQ între  moldoveni,  bănățeni, ardeleni, olteni și munteni, căci loviți au fost cu toții.
Sunt de vină elevii ? De ce oare?
Pentru că la 18 ani (când celebritățile României , sunt .... sau mai bine o las baltă....... ) nu mai au chef să se dea cu „fundul de pământ"  deci să renunțe la  petreceri, filme, Face Boock,concerte în stadioane  și alte distracții, numai pentru a-și lua un bacalaureat,  care să-i ducă probabil la o facultate, iar  apoi în majoritatea cazurilor în șomaj.
Acesti tineri nu sunt de vină!! Sau totuși puțin? De ce ar fi? Asta au cunoscut și asta aplică.
Într-o țară în care nimeni nu se străduiește să le ofere o perspectivă serioasă de viitor, în care părinții sunt sau șomeri sau câștigă prea puțin, unde criza domnește și se rezolvă prin reduceri masive de salar la funcționari, pensionari și de altfel peste tot unde se câștigă și așa prea puțin, unde conducerea statului dă exemple de retorică pură care nu duc la  nimic concret, de ce să se străduiască?
Unul din trei tineri vor să plece din țară și să rămână în străinătae!
Aproape o treime din populația României își câștigă pâinea de toate zilele în străinătate.
Asta ar trebui să dea de gândit!!
Această  generație de tineri care au dat bacalaureatul astăzi, este cea care peste câțiva ani va conduce destinele României.
Dacă nu sunt pregătiți corespunzător, cine e de vină? Ce șanse are România?
Trezeștete ROMÂNE,  viitorul acestei țări stă în tineretul ei!!!
Doamne ajută-i pe români  și ,, dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă......că acum e cazul.!!!!

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  Romania

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600