1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Actiunea Fii și Tu un Moș Crăciun - 2010

PDF Imprimare Email

Scris de Marian Petruţa Miercuri, 13 Octombrie 2010 19:15

100_0399Am demarat în forță acțiunea Fii și Tu un Moș Crăciun, pe care încercăm cu câțiva prieteni apropiați să o facem an de an din 2004 încoace. Într-o singură zi am adunat de la prietenii apropiați $600 cu care am făcut deja cumpărături pentru o grupă de copii de clasa 1-a de la o scoală dintr-un sătuc din zona Brașovului. Am reușit să cumpărăm cizmulițe de iarnă, niște pantaloni de iarnă, și alte câteva hăinuțe, plus rechizite scolare și ceva dulciuri. Din păcate nu sunt foarte multe și nu vor ajunge pentru toți la fel, că banii nu au fost foarte mulți. Ce am cumpărat am pus deja la pachet și am trimis cu vaporul să ajungă de Crăciun. Lista însă rămâne deschisă și dacă mai adunăm bani mai facem un transport.

Povestea lor este cât se poate de dramatică și tristă. Mulți nu au haine cu ce să meargă la școală, unii sunt trimiși fără să li se dea de mâncare acasă dimineața, iar de pachet cu mâncare la școală nici vorbă. Când i se face foame la unul și spune în clasă toți ceilalți se plâng ca sunt la fel de flămânzi, din ce mi-a povestit învățatoarea lor. Uneori învățătoarea, pe care o cunosc personal, mi-a spus că le mai cumpără pâine dar nu are bani să le poată cumpăra în fiecare zi. În plus marea majoritate n-au avut nici bani de caiete și tot ea a fost cea care le-a cumpărat. Probabil că situația este similară în multe alte locuri din țară mai ales în zonele de la țară unde părinții nu au de lucru și se chinuie să își ducă traiul de la o zi la alta. Dacă doriți să vă alăturați acestei acțiuni orice ajutor este binevenit.

Chiar si voi puteti deveni un Moș Crăciun anul acesta "adoptând" unul sau mai mulți din acești copii cărora să le cumpărați ceva.

Pentru donatii sau daca doriti sa imi scrieti cu idei sau sugestii puteti de asemenea sa o faceti prin emailul: [email protected]

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  Romania

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600