1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Liviu Babeș - torța vie care în 1989 a ars în numele libertății

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania

 

liviu babes 1

Erou este acela care si-a daruit viata unui lucru mai important ca el insusi – Joseph Campbell

Pe 2 martie, 1990, împreună cu mai mulți colegi de la ROMAN SA ( locul de unde a pornit revolta muncitoreasca din 15 noiembrie 1987), am participat la prima comemorare a eroului-martir, Liviu Babeș, un erou necunoscut până atunci. Cu prilejul acelei ocazii a fost dezvelită pe Pârtia Bradul – locul unde pe 2 martie, 1989, Liviu Babeș devenea o torță vie în numele liberatii – o cruce de fier și s-au depus câteva coroane de flori. Au trecut 26 de ani de când Liviu Babeș a recurs la acest sacrificiu suprem in speranţa ca alții să trăiască mai bine. Acest gest radical s-a vrut o palmă adresată regimului comunist care subjuga românii ajunși la disperare, dar care nu aveau curajul, ÎNCĂ, să ridice capul și să se opună fățiș dictaturii comuniste.

Citeşte mai mult...

GALA PREMIILOR UARF 2015

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania


Ioan-BoeriuIOAN BOIERIU, românul nominalizat la Oscar pentru efectele speciale din „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, invitat de onoare la GALA PREMIILOR UARF 2015.

Citeşte mai mult...

DE LA TARA LA TĂRTĂRIA

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania

De curând am revăzut filmul "Pe aripile vântului". Am înţeles încă odată că tăria, în tot ceea ce facem, ne vine din pământul natal. Cuvintele "tărie" şi "natal" poartă în ele povestea universului. Vechii indieni cercetau poziţia corpurilor cereşti (sau stele - tara în sanscrită) în funcţie de aşezarea lunii - candre. În română, sanscritul "candre" are corespundent în candelă, candid şi cadră de frumoasă, toate având legătură cu luna care luminează, pur, dar şi frumos. Mulţi, dar mai ales orientalii au cântat luna în versuri.

„Tara” se poate aborda din unghiul genezei lumii noastre, căci la început a fost gândul rostit prin cuvânt. Aşa se face că Tara, pentru celţi, înseamnă spaţiul arhetipal al Irlandei, fără dimensiuni - şi simbolizând unitatea ei. Alături de Tara se află Taranis, zeul galic al luptelor şi puterii; numele său se traduce prin "tunet". În Regatul Hitit (mileniul III îHr. - 1200 îHr.) au existat doi zei: Tarhunda, al furtunii (fonetic seamănă cu Taranis, şi ar putea fi tunetul care dă ploaie) şi zeul Tarhunnas - al cerului de furtună. Surprinzător, deşi separate ca spaţiu, ele au aceeaşi rădăcină şi semnificaţii apropiate.

TRIPON-Camelia-VbMiturile despre formarea lumii se bazează pe o mamă - Pământ, şi un tată - Cer. Tunetul, însoţitor al trăznetului, nu este decât o manifestare a energiei sonore ce însoţeşte o descărcare electrică din timpul unei furtuni. Fulgerul este o imagine a unui "ax al lumii" ce se înfige în pământ. O altă reprezentare a energieieste şarpele. La celţi Tarasque este şarpele sau dragonul apelor, cel care produce inundaţiile - care însoţesc ploile torenţiale cu tunete şi fulgere.

Citeşte mai mult...

ANUL 2015 CU MAI MULTE SPERANŢE PENTRU ROMÂNIA

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania

ROMANIA-HARTA-FLORI-WBMă reîntorc din vacanţele petrecute în România tot mai optimistă, conform firii mele care caută cu bucurie partea luminoasă a vieţii. Nu e uşor să fii optimist în România cu atâtea valori răsturnate de-a lungul timpului, dar nici imposibil nu e. Am motive să cred că sunt totuşi obiectivă. O confirmare că nu mă înşel  mi-o oferă faţa prietenilor mei care nu-şi  mai întunecă privirea contrazicându-mă cu vehemenţă. Acum doar murmură printre buze: "Mmmda, aşa se pare".

Citeşte mai mult...

Adopta un ras!

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania

01 recurente 11Protejeaza casa rasilor din padurile Romaniei! Rasul era candva o specie raspandita in intreaga Europa. In ultimul secol insa, specia aproape a disparut din vestul si centrul Europei, din cauza actiunilor umane si distrugerii habitatului. In padurile Romaniei mai traiesc in jur de 1200 – 1500 exemplare de ras, aproximativ 14% din intreaga populatie a Europei (exceptand Rusia).

Citeşte mai mult...

Sindicalisti nemultumiti de deciziile conducerii Serviciului Roman de Radiodifuziune

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania

Referitor la Evaluarea activităţii salariaţilor din SRR(Serviciul Roman de Radiodifuziune), programată să se desfăşoare între 1.02.2015 şi 15.02.2015, SINDICATUL PROFESIONIŞTILOR DIN MEDIA SI CULTURA ROMÂNĂ (SPMCR) are următoarea poziţie:

- Consideră că aceste evaluări, atâta vreme cât nu au stipulate criteriile în CIM (în conformitate cu legislatia în vigoare, art.17 alin.(4) din Codul muncii, republicat) pot derapa, devenind o armă menită să lapideze profesional, servind diverse interese.(Odată cu intrarea în vigoare a noilor dispozitii legale, prin republicarea Codului muncii, contractele individuale de muncă ale salariatilor trebuie să conţină obligatoriu şi aceste criterii de evaluare.)

Citeşte mai mult...

Un manuscris de la VATICAN, scris în secolul XV, în care se vorbește despre Vlad Țepeș, geți și Zalm

Duminică, 19 Aprilie 2015 01:31

Romania

documentVă anunț cu mare bucurie o reușită excepțională a istoricului și scriitorului Vasile Lupașc. După demersuri care au durat aproape 3 ani, a primit acceptul VATICANULUI pentru a intra în subsolurile cu arhivele antice și medievale. Acolo a putut să fotocopieze un document de peste 200 de pagini, în limba latină, scris de episcopul Nicollo de Modrussa, un trimis special al Papei, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Țepeș, după arestarea acestuia de către Matei Corvin.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600