1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

LA SĂLIŞTE (POVESTIRI DIN VOLUMUL „DEPARTE DE ŢARA CU DOR”)

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

MULTEANU-Milena-WBBL„Eu mi-s umblată precum portiţa grădinii, puţin încoace şi puţin încolo”, mi-a spus odată Liţa Nuţa. Nu pot spune dacă se referise doar la faptul că se-nvârtise mai toată viaţa în jurul casei sale din Săliştea Sibiului. Poate că se referise şi la faptul că, pe oriunde ar fi umblat, tot în realitatea de lângă casă era ancorată, căci toate se învârt în jurul stâlpului grădinii sau al casei tale.

Citeşte mai mult...

Lansarea proiectului internațional “DISCOVER ROMANIA BEYOND DRACULA”

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

Poze-AIESEC-4-300x199În contextul în care identitatea și cultura românească sunt foarte puțin cunoscute de către tinerii din mediul internațional, AIESEC România – cea mai mare organizație de studenți din lume – derulează în perioada 20 iulie – 31 august 2014, proiectul internațional „Discover Romania Beyond Dracula”, pentru a le arăta străinilor România dincolo de legenda lui Dracula.

Citeşte mai mult...

O zi de naştere începută la Mănăstirea Ghighiu…

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

Am trăit recent o experienţă extraordinară: printr-o coincidenţă deosebită ziua mea de naştere a căzut de Înălţare şi cineva foarte apropiat sufletului meu s-a gândit să îmi ofere surpriza unui drum la Mănăstirea Ghighiu, aflată în apropiere de Ploieşti. Ridicată acum mai bine de patru secole, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii Codri ai Vlăsiei, acolo vin credincioşi din întreaga ţară să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă din Siria, şi să bea apă dintr-un izvor tămăduitor.   

Citeşte mai mult...

Placheta Muzeului Municpiului Bucureşti si titlul onorific de “Prieten al Muzeului”, oferite prof. d

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

48În perioada 12-15 iunie, 2014 la Salonic, Grecia, a avut loc cea de-a doua ediţie a Congresului ştiinţific organizat de Asociaţia Elenă pentru Medicină Reproductivă, “Noutăţile tehnicii în medicină reproductivă şi Turismul Medical”.  

Citeşte mai mult...

Cea de-a doua editie a Congresului stiintific organizat de Asociatia Elena pentru Medicina Reproduct

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

32Intre 12-15 iunie 2014 la Salonic a avut loc cea de-a doua editie a Congresului stiintific organizat de Asociatia Elena pentru Medicina Reproductiva, “Noutatile tehnicii in medicina reproductiva”.

Citeşte mai mult...

S-A DEMARAT CAMPANIA DE SCANARE LA HÂNDREŞTI!

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

hindreasti1Cu o mică întârziere, care nu a ţinut de voinţa noastră şi a apărut strict din pricina vremii ploioase din ultima vreme, pe 29 mai 2014, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin Platforma Arheoinvest, în colaborare cu asociația noastră, Vatra Daciei, au început etapa a doua de realizare a diagnosticului arheologic, prin realizarea de prospecţiuni magnetometrice şi electro-magnetice în situl cucutenian din punctul Dăiceni II, aflat pe terasa pârâului Dăiceni, la sud de satul Hândrești, jud. Iași.

Citeşte mai mult...

Lansarea volumului II “Pe urmele mele in doua lumi: Romania-SUA” de Simona Vrabiescu Kleckner

Luni, 28 Iulie 2014 22:29

pe-urmele-mele-in-doua-lumi vol-ii-c1Sambata, 24 mai, la ora 18.30, la Ateneul Roman (Strada Benjamin Franklin 1-3) va avea loc evenimentul de lansare a cartii „Pe urmele mele in doua lumi: Romania – SUA. Romanul unei vieti – cronica unei epoci” volumul II, de Simona M. Vrabiescu Kleckner, in prezenta autoarei. Cel de-al doilea volum al cartii constituie memoriile referitoare la viata autoarei in America, unde a emigrat in anii 1960 si unde a devenit un cetatean activ si implicat. La eveniment, alaturi de autoare, vor lua cuvantul Andrei Dimitriu, Doina Jela, Gabriel Plesea, Crisinel Teodorescu si Valentin Hossu Longin.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600