1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Campionul național la raliuri Vali Porcișteanu, senzații tari pe macadam alături de cunoscuta actriț

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23

365Actriţa Claudia Motea, care recent a obţinut premiul pentru Cea mai bună actriță la Festivalul Modern Film Galaţi, pentru rolul principal din pelicula KANDY, apreciază senzaţiile tari. Din acest motiv ea a acceptat invitaţia campionului național de raliuri Vali Porcişteanu, care a convins-o să-i fie parteneră la o cursă pe macadam.

Citeşte mai mult...

POIANA A TREIA

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23

TREIGHIOCEI wbGhioceii nu sunt niciodată punctuali. Cu toate acestea, de fiecare dată când apar, vin exact atunci când le e sorocul: uneori în februarie, alteori în martie. Oare în emisfera sudică or creşte? Dacă da, când oare? În august, probabil. Mă rog, de fiecare dată ne iau prin surprindere şi ne minunăm că iarăşi le-a venit vremea, pe neaşteptate parcă, aşa cum pe neaşteptate se termină şi luna februarie, lăsându-ne cu gustul acela amar de neterminat.

Citeşte mai mult...

THE NEW YORK OBSERVER: Regizorul român Nae Caranfil dă lovitura cu „Closer to the Moon”

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23

mg 71913Comunicat de presa - sursa Rador
Din România – dacă vă puteţi imagina – vine ultima gură de aer proaspăt, cu mult deasupra obişnuitelor filme de acţiune pe care Hollywood-ul continuă să le scoată pe bandă rulantă cu o delăsare absurdă.

Citeşte mai mult...

Bucureştenii,invitaţi să înconjoare Casa Poporului, pe 23 aprilie, la Noaptea Cărţilor Deschise 2015

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23

Noaptea-Cartilor-Deschise-2015NOAPTEA CĂRŢILOR DESCHISE 2015. Anul acesta, campania își propune să aducă în stradă atât cartea, cât și pe iubitorii ei, în cel mai mare manifest pro-cultură din România. Participanții sunt invitați să înconjoare Casa Poporului, ținând în mâini câte o carte deschisă, de la editura Litera.

Citeşte mai mult...

Liviu Babeș - torța vie care în 1989 a ars în numele libertății

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23

 

liviu babes 1

Erou este acela care si-a daruit viata unui lucru mai important ca el insusi – Joseph Campbell

Pe 2 martie, 1990, împreună cu mai mulți colegi de la ROMAN SA ( locul de unde a pornit revolta muncitoreasca din 15 noiembrie 1987), am participat la prima comemorare a eroului-martir, Liviu Babeș, un erou necunoscut până atunci. Cu prilejul acelei ocazii a fost dezvelită pe Pârtia Bradul – locul unde pe 2 martie, 1989, Liviu Babeș devenea o torță vie în numele liberatii – o cruce de fier și s-au depus câteva coroane de flori. Au trecut 26 de ani de când Liviu Babeș a recurs la acest sacrificiu suprem in speranţa ca alții să trăiască mai bine. Acest gest radical s-a vrut o palmă adresată regimului comunist care subjuga românii ajunși la disperare, dar care nu aveau curajul, ÎNCĂ, să ridice capul și să se opună fățiș dictaturii comuniste.

Citeşte mai mult...

GALA PREMIILOR UARF 2015

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23


Ioan-BoeriuIOAN BOIERIU, românul nominalizat la Oscar pentru efectele speciale din „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”, invitat de onoare la GALA PREMIILOR UARF 2015.

Citeşte mai mult...

DE LA TARA LA TĂRTĂRIA

Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:23

De curând am revăzut filmul "Pe aripile vântului". Am înţeles încă odată că tăria, în tot ceea ce facem, ne vine din pământul natal. Cuvintele "tărie" şi "natal" poartă în ele povestea universului. Vechii indieni cercetau poziţia corpurilor cereşti (sau stele - tara în sanscrită) în funcţie de aşezarea lunii - candre. În română, sanscritul "candre" are corespundent în candelă, candid şi cadră de frumoasă, toate având legătură cu luna care luminează, pur, dar şi frumos. Mulţi, dar mai ales orientalii au cântat luna în versuri.

„Tara” se poate aborda din unghiul genezei lumii noastre, căci la început a fost gândul rostit prin cuvânt. Aşa se face că Tara, pentru celţi, înseamnă spaţiul arhetipal al Irlandei, fără dimensiuni - şi simbolizând unitatea ei. Alături de Tara se află Taranis, zeul galic al luptelor şi puterii; numele său se traduce prin "tunet". În Regatul Hitit (mileniul III îHr. - 1200 îHr.) au existat doi zei: Tarhunda, al furtunii (fonetic seamănă cu Taranis, şi ar putea fi tunetul care dă ploaie) şi zeul Tarhunnas - al cerului de furtună. Surprinzător, deşi separate ca spaţiu, ele au aceeaşi rădăcină şi semnificaţii apropiate.

TRIPON-Camelia-VbMiturile despre formarea lumii se bazează pe o mamă - Pământ, şi un tată - Cer. Tunetul, însoţitor al trăznetului, nu este decât o manifestare a energiei sonore ce însoţeşte o descărcare electrică din timpul unei furtuni. Fulgerul este o imagine a unui "ax al lumii" ce se înfige în pământ. O altă reprezentare a energieieste şarpele. La celţi Tarasque este şarpele sau dragonul apelor, cel care produce inundaţiile - care însoţesc ploile torenţiale cu tunete şi fulgere.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600