…În 1757 soseşte în Banat genialul hidrostatician olandez Maximilian Fremaut, recomandat austriecilor de guvernatorul Cobenzl. Printr-un ingenios sistem de canale el face desecarea uriaşelor mlaştini de la Ilanca şi Alibunar, toate râurile şi pârâurile din Câmpia Tisei fiind îndiguite. Viaţa localnicilor devine mai sigură în aşezările lor. Absolut uluitoarea descoperire a olandezului, cu aparatele sale din epocă, a fost aceea că, fenomen unic în lume, râurile aproape paralele, Timişul şi Bega, au albii situate la înălţimi diferite faţă de nivelul mării. În aval de Lugoj, albia Timişului curge mai sus decât Bega. Aici a fost amenajat un nod hidrografic; se barează Timişul printr-un dig, iar o parte din apele sale pleacă pe un canal DE ALIMENTARE spre Bega, locul de confluenţă fiind aproximativ aproape, la Chizătău. Canalul navigabil devine mai adânc. Dar pentru a preveni pentru totdeauna inundarea Timişoarei, apele în plus trebuiau deversate undeva, înainte ca ele să ajungă în metropolă. Fremaut a descoperit la Topolovăţu-Mic locul în care Bega curge mai sus decât Timişul, aşa că se construieşte un dig-ghilotină şi un CANAL DE EVACUARE, apa în plus putând pleca înapoi în Timiş.
S-a spus că lucrarea este situată la un nivel de vârf printre rezolvările hidrotehnice ale epocii pe plan european.
După revoluție olandezii s-au oferit să refacă sistemul de navigație pe Canalul Bega, să repare barajele și ecluzele. Să dragheze șenalul. Asta a fost înainte de războiul imbecil din partea sârbească a Banatului. Ulterior marele prebeșinte al țării, Băsescu, s-a opus refacerii navigației pe acest Canal european, care face joncțiunea cu sistemul Rhin-Main-Dunăre, Marea Nordului și Marea Neagră. Olandezii s-au dus acasă.
FURIOS PE MULTINAȚIONALE și pe olandezi mai ales, Dragnea își permite să insulte grav.
„Eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicații la Ambasada Olandei și la guvernul olandez și la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă (…) într-o fostă colonie olandeză. În România nu este pemis așa ceva”. Același Dragnea a opinat că olandezii ar putea fi „supărați pe corvete (…) să fie un exemplu și pentru celelalte multinaționale care fac zeci de miliarde în România și care își bat joc de români și de statul român (…) poate să ducă la prăbușirea unui sistem”(…) „Să nu creadă cineva că se poate glumi cu așa ceva. (…) Se poate introduce panică în România. (…) Nu intrăm în Schegen pentru că nu vrea Olanda. Foarte bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să se joace cu noi ca cu niște copii. Și îmi asum absolut tot ce spun”.
O să-ți asumi, istețule. Cât despre alte isprăvi ale baronului de Teleorman, relatăm:
CINE A „ÎNTÂRZIAT”? Nu întârzierile lui Iohannis au blocat cele trei luni de inactivitate guvernamentală din acest an. Calendaristic vorbind, prima blocare i-a aparținut jupânului Dragnea, care a ținut bugetul în loc, până ce nu au fost tăiate veniturile în plus, atribuite Internelor. Astfel tăiat bugetul a întârziat într-un week-end și la Cotroceni, dar a fost aprobat. Propunerea de premier a doamnei Shaidehh a fost o provocare adresată cu rea intenție președintelui. Iarăși o întârziere – vinovat – Dragnea. Președintele a aprobat propunerea de premier a lui Grindeanu. Dar tot din cauza jupânului von Teleormann guvernul a fost pus să lucreze la ordonanța 13, mârșăvia cu adresă care a ridicat țara. Nu erau alte priorități, altele decât salvarea lui Dragnea. Țap ispășitor a fost găsit ministrul Justiției, dat repede jos. DNA a început audierea guvernului pentru a afla împrejurările elaborării ordonanței. Depășirile de atribuție au fost analizate de noul ministru al Justiției, pe baza constatărilor unui CCR pro-pesedist. Trebuia, la ordinul PSD, să fie dați jos doamna „Chioveși” și procurorul general Lazăr. Analiza ministrului a fost în ton cu aspirațiile lui Dragnea, dar s-a opus demiterii unor persoane (Dragnea nu a sugerat demiterea lui „Chioveși”, dar s-a arătat mâhnit că nu s-a întâmplat) . Partidul la putere a cerut destituirea ministrului Justiției, abia întronizat. Între timp au început scandalurile dintre Victor Ponta și Dragnea, Tăriceanu și Constantin, parcă pentru a lansa o perdea de fum peste haosul politic. Clasa politică și presa s-au inflamat. Dar președintele nu mai putea fi incriminat pentru aceste întârzieri ale guvernării. Șleahta pospolită de la RomTv sau Antena3 a început să facă un oribil scandal pentru demiterea lui Klaus Iohannis pentru căsuțele de la Sibiu și șlefuirea pantofilor lui Dragnea. Pentru a sancționa într-un fel pe Kovesi și Lazăr, Toader a fost pus să asmută un audit la instituțiile care nu-l susțin pe Teleormann.
DRAGNEA VREA POSTUL DE PRIM-MINISTRU, DEOCAMDATĂ…Demonstrațiile de stradă pentru căderea guvernului se pare că au fost orchestrate de Dragnea, cel cu promisiunile pensiilor și salariilor mărite. Urma, după căderea lui Grindeanu. desigur, propulsarea lui ca premier. O suspendare a lui Iohannis, chiar o demitere a sa ne-ar fi adus un președinte nou, român și ortodox, ales cu drag de teleormăneni.
Administratia Prezidentiala, alaturi de Comisia de la Venetia si cu sprijinul APCE, a organizat la Cotroceni, joi si vineri, Conferinta Internationala „Interactiunea intre majoritatea politica si opozitie intr-o democratie”. Ca să vezi ce coincidență, joi și vineri la Sinaia Dragnea a ordonat o adunare PSD&ALDE având ca scop principal semnarea legii salarizării. Nu-i așa că e mai importantă asta pentru „popor”?
Manevre la Curtea Constituţională au amânat, pentru a treia oară, sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea care le interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Este vorba de legea care i-a blocat lui Liviu Dragnea drumul spre fotoliul de premier. Valer Dorneanu, a anunţat că CCR va comunica doar prin intermediul comunicatelor de presă. Preşedintele Curţii şi ceilalaţi magistraţi nu vor mai da declaraţii.   „S-a amânat pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică.”
Dragnea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj  la adresa protestatarilor din Piața Victoriei, cu o poza realizată în timpul protestelor din Februarie peste care este suprapus un text ironic. “Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoții!! #REZIST!  #NUDORM!”,  Și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat o poză cu aceștia, dar cu un mesaj care îi schimba toată înțelegerea.
INFECȚIA SE EXTINDE. Dragnea o vrea pe Liliana ȚUROIU, o creatoare de modă, președinte la Institutul Cultural Român. „Știți, băi, ce CV are?” Bun, vine de la Videle – Teleorman, rudă cu Videanu – via PDL.
DOSAR. Procurorii spun că Liviu Dragnea ar fi găsit o modalitate de a recompensa ilegal membri de partid din banii statului. Două femei şi-ar fi încasat leafa ani buni din bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman fără să lucreze măcar o oră acolo. Ar fi muncit însă la filiala din Teleorman a PSD, spun procurorii, care au studiat statele de plată şi au audiat zeci de persoane. DNA a închis în 2013 imediat după numirea în funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi a dosarului domeniilor de vânătoare din Teleorman controlate de liderul PSD, Liviu Dragnea și care în aceste zile au făcut obiectul dezvăluirilor RISE Project și Hotnews.
În perioada când Liviu Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman s-a creat prin fals fondul de vănătoare controlat de acesta. Un dosar care indică multe ilegalități.
Pe vremea când insul nu avea decât doi consilieri în comisia de fond funciar, în fieful primăriilor pesediste din județ s-a produs un fenomen straniu. Un număr de 14 primari au semnat adeverințe de proprietate pentru persoane fizice și societăți comerciale care dețineau terenuri pe raza a 14 comune. Multe dintre aceste adeverințe au fost false. În sensul că unor proprietari li s-a trecut în adeverință că au teren mai mult decât în realitate, iar unora care nu dețineau teren decât în arendă, li s-a trecut în adeverință că sunt proprietari. Aceeași schemă s-a aplicat și-n județul Olt, unde patru primării au procedat la fel. Nu dăm decât două exemple, ele fiind însă de ordinul sutelor: „Se adeverește că Țăpurigă Florea are în proprietate în satul Nicolae Bălcescu 120 de hectare” sau „Se adeverește că firma Agrocerco are în proprietate 25 de hectare în comuna Cilieni”. Când colo, când te uiți în registrul agricol, vezi că de fapt era o adeverință țeapă, că Țăpurigă nu deține decât 50 de hectare, iar Agrocerco nu are decât teren în arendă, nu și în proprietate privată. Pe baza acestor adeverințe false s-a constituit în 2010 o asociație a proprietarilor de teren, cu numele Danubius 2010, care, atenție, avea ca scop principal declarat încredințarea directă a fondului de vânătoare aferent terenurilor acestei asociației. (Un mic detaliu: Sediul acestei asociații a fost ales în comuna Lița, din Teleorman, fix într-un sediu al SC Teldrum, firmă care este cunoscută în toată țara că e a lui Dragnea, mai puțin de către procurorii DNA, până acum…
Liviu Dragnea și-a cumpărat diplomă falsă. 15.000 de diplome false au fost emise în Teleorman sub protecția baronului PSD. Dosarul este ținut la sertar la DNA din 2009.
Din postura de mare șef la Consiliul Județean Teleorman a impus unor primari să facă falsuri în adeverințe, ca să rezulte astfel că o asociație de proprietari de teren acoperă peste 50 % din suprafața a cinci fonduri de vânătoare. De aia unii primari au trecut în adeverință suprafețe mai mari, alții i-au trecut drept proprietari pe unii care aveau doar arendă.  Dragnea a fost tartorul fiindcă unii dintre primari au indicat acest lucru în declarațiile date la Poliție, mai releva investigația.
REVOLTĂ ÎN TELEORMAN: De ce DNA nu anchetează adevăratele tunuri ale lui Liviu Dragnea şi legătura cu SRI?
În 2011 IPJ Teleorman a conchis că faptele există și că se impune o anchetă făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Se deschid două dosare, unul civil, altul penal, la solicitarea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor din Teleorman care ar fi licitat pentru cele cinci fonduri dacă nu le lua Dragnea cu japca. Pe partea civilă, în 2013 Judecătoria Turnu Măgurele cere desființarea asociației Danubius, pe motiv că a fost creată prin fals. Cazul merge la Tribunalul Teleorman, de unde se cere în 2014 rejudecarea procesului la Judecătoria Turnu Măgurele. Procesul este blocat de doi ani pe partea civilă. Pe partea penală, cazul ia calea Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Ajunge apoi la DNA, de unde este trimis în 2013 înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, de unde e trimis tot în 2014 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele. Procesul este blocat de asemenea de doi ani și pe partea penală.  Ambele dosare sunt ținute la păstrare la Turnu Măgurele, fieful lui Dragnea, orașul în care domn „președinte” are hotelul Turris și asociația de vânătoare Turris. Atât hotelul, cât și asociația de vânătoare cu același nume sunt folosite de Dragnea la întrunirile cu greii PSD, mai dezvăluia sursa citată. Lucruri mizerabile. Atacarea Olandei însă este cel mai grav din toate pentru că ar putea constitui baza unui conflict între două țări membre UE.