1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

A FI MÂNDRU CĂ EŞTI ROMÂN SAU A FI TAXAT PENTRU CĂ EŞTI ROMÂN?!

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

LEU-Corneliu-x6-wbCum, primul deziderat din titlu nu este nicidecum viabil cu identitatea pe care, la ora de faţă, ne-au indus-o politicienii noştri ca modele de români în văzul întregii lumi, ce-i trece prin minte ştrengarului nostru de premier?! Îi trece prin minte să-l „implementeze” pe al doilea, aducându-şi astfel contribuţia la construirea statului de drept fiscal pe care domnia sa îl vede ca unic scop al guvernării.

Citeşte mai mult...

NEGUSTORII DE VORBE

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

TUDOR-Dona-3-wbExistă influenţe politice rele care ar trebui să nu existe. Politica rea a intrat ca praful furtunii de nisip. Peste tot. În tot. Sub tot. A intrat şi rămâne. Dospeşte. Manualul de fereală faţă de politica rea nu există.

Există ghidul de comportament al omului bun care are inclus în el şi cei şapte ani de acasă. Mintea limpede. Raţională. Modelele din jurul nostru. Cele bune. Motivante. Onorante.

Citeşte mai mult...

PUTEREA CREIONULUI MAI MARE DECÂT MITRALIERA

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

MITRALIERA-SI-CREIONUL-wbE impresionantă solidaritatea de care au dat dovadă oamenii de pe toate meridianele lumii în situaţia tragică de la Paris din ziua de 7 ianuarie 2015, ora 11:00. Atacul celor doi terorişti aparținând grupării Al-Qaeda din Yemen au luat cu asalt birourile sediului revistei săptămânale satirice „Charlie Hebdo" în timpul şedinţei redacţiei, planificată în fiecare miercuri.

Citeşte mai mult...

APĂ VIE SAU APĂ CHIOARĂ?

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

SELARU-C-Stefan-wbPleacă iar un an, vine un altul, pleacă un preşedinte şi din nou vine un altul şi în felul ăsta continuăm încă să trăim sperând, visând şi mai ales, vorbind şi vorbind iar de la un moment dat rugându-ne mai altfel Bunului Dumnezeu ca să nu ne mai dea ce merităm ci ar fi mult mai bine dacă ne-ar da după sufletul nostru.

Citeşte mai mult...

Alţi oameni, alţi şoareci

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

De cât timp suntem aici? Nu ştiu. Dar imaginaţi-vă cât ne-am putut schimba de-alungul acestei… oribile eternităţi. Gândiţi-vă la miile de poziţii ale jocului de şah ale cărui piese am fost. (…) Dar acum suntem toţi în exact aceeaşi poziţie în care fiecare dintre noi ne găseam în acea primă noapte. Aşa e, sau totul nu este decât încă o halucinaţie?” (Leticia, în Îngerul exterminator, scenariu de Luis Bunuel şi Luis Alcoriza)

Citeşte mai mult...

De ce va câștiga (din nou) Sistemul

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

sebi 1Prezența masivă la vot a românilor, atât în țară cât și în străinatate demonstrează dorința acestora pentru schimbare. Lucru firesc într-o societate normală, într-o democrație autentică. Din păcate, după un sfert de secol de " democrație originală " încă nu s-a înțeles că în România jocurile politice sunt făcute în așa fel încât să câștige de fiecare dată Sistemul. Sunt aceiași jucători de 25 de ani, care-și  schimbă doar locurile, culoarea sau discursul, un carusel halucinat în fața unui popor tot mai flămând, debusolat și gata să accepte orice sau pe oricine în speranța unui ipotetic mâine mai bun.

Citeşte mai mult...

RAȚIUNEA ȘI SENTIMENTUL

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 16:49

Votarea„Rațiunea construiește viața pe ruina inimii.”- Emil Cioran

De câte ori am auzit spunându-ni-se: „Gândește logic”, sau „Fii rațional!”, sau „Nu fi sentimental!”
Filosofii, literaţii au fost preocupați de această dilemă, dând prioritate când rațiunii, când sentimentului, încercând să tragă concluzii asupra efectelor lor, în situații când balanța înclina spre rațiune mai mult decât spre sentiment și invers.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600