1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Alţi oameni, alţi şoareci

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

De cât timp suntem aici? Nu ştiu. Dar imaginaţi-vă cât ne-am putut schimba de-alungul acestei… oribile eternităţi. Gândiţi-vă la miile de poziţii ale jocului de şah ale cărui piese am fost. (…) Dar acum suntem toţi în exact aceeaşi poziţie în care fiecare dintre noi ne găseam în acea primă noapte. Aşa e, sau totul nu este decât încă o halucinaţie?” (Leticia, în Îngerul exterminator, scenariu de Luis Bunuel şi Luis Alcoriza)

Citeşte mai mult...

De ce va câștiga (din nou) Sistemul

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

sebi 1Prezența masivă la vot a românilor, atât în țară cât și în străinatate demonstrează dorința acestora pentru schimbare. Lucru firesc într-o societate normală, într-o democrație autentică. Din păcate, după un sfert de secol de " democrație originală " încă nu s-a înțeles că în România jocurile politice sunt făcute în așa fel încât să câștige de fiecare dată Sistemul. Sunt aceiași jucători de 25 de ani, care-și  schimbă doar locurile, culoarea sau discursul, un carusel halucinat în fața unui popor tot mai flămând, debusolat și gata să accepte orice sau pe oricine în speranța unui ipotetic mâine mai bun.

Citeşte mai mult...

RAȚIUNEA ȘI SENTIMENTUL

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

Votarea„Rațiunea construiește viața pe ruina inimii.”- Emil Cioran

De câte ori am auzit spunându-ni-se: „Gândește logic”, sau „Fii rațional!”, sau „Nu fi sentimental!”
Filosofii, literaţii au fost preocupați de această dilemă, dând prioritate când rațiunii, când sentimentului, încercând să tragă concluzii asupra efectelor lor, în situații când balanța înclina spre rațiune mai mult decât spre sentiment și invers.

Citeşte mai mult...

VOTUL RAŢIONAL ÎMPOTRIVA VOTULUI INERŢIAL

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

PETROVAI-George3B-wbPornim la analiza ce urmează de la însăşi temelia democraţiei – dreptul garantat de Constituţie pentru toţi cetăţenii care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor inclusiv, un drept pentru care au luptat şi s-au jertfit atâţia înaintaşi, astfel ca noi să fim stăpâni până la moarte pe vot, acel atom de putere pe care avem datoria moral-cetăţenească să-l utilizăm cu maximă responsabilitate pentru binele nostru şi al generaţiilor viitoare, pentru prestigiul ţării care ne-a născut şi crescut.

Citeşte mai mult...

AŞTEPTAREA

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

ABERMAN-T-Berthold2WBÎn acea seară, şi frumuseţea stelelor a apus odată cu primirea tristei veşti a răpirii a trei tineri evrei - de câtre forţe potrivnice, spre a cere din nou tratative de eliberare în schimbul a zeci sau sute de prizonieri-terorişti-deţinuţi. Numai că de data aceasta, mai mult ca oricând, durerea a depăşit limitele. Au fost ucişi fară milă! Conducerea ţării a spus răspicat: „Până aici!”.

Citeşte mai mult...

CAMPANIE SILENŢIOASĂ SAU ECHIPA DE ZGOMOTE BRUIAZĂ PE DEASUPRA?

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

LEU-Corneliu-xwbEu nu cred în afirmaţiile maliţioase ale unora care ar pretinde că cineva manipulează anumite organisme judiciare către măsuri zgomotoase care să bruieze vocile sau ecourile campaniei electorale. Nu cred, însă, nici în dorinţa candidaţilor de a fi cât mai puţin vocali, pentru a ne face dovadă de modestie manevrându-şi silenţios competiţia electorală.

Citeşte mai mult...

Vox populi, vox Dei

Joi, 18 Decembrie 2014 23:39

adrian vladimir costea“Am mers în comuna natală și am discutat cu niște vecini de acolo și mi-au spus că există în Constituție prevăzută o instituție importantă, și anume Avocatul Poporului, la care și-au făcut cruce și au spus: << Domnule, nu ai putut pune un popă sau un ofițer să ne ajute? Avocat v-ați găsit? O să ne lase dezbrăcați >>.” (Deputat Ion HOPULELE în Geneza Constituţiei Romȃniei, 1991, Lucrările Adunării Constiuante)

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600