1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vox populi, vox Dei

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

adrian vladimir costea“Am mers în comuna natală și am discutat cu niște vecini de acolo și mi-au spus că există în Constituție prevăzută o instituție importantă, și anume Avocatul Poporului, la care și-au făcut cruce și au spus: << Domnule, nu ai putut pune un popă sau un ofițer să ne ajute? Avocat v-ați găsit? O să ne lase dezbrăcați >>.” (Deputat Ion HOPULELE în Geneza Constituţiei Romȃniei, 1991, Lucrările Adunării Constiuante)

Citeşte mai mult...

POPULAŢIA FLĂMÂNDĂ, ZIARISTUL ŞI ACTRIŢA

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

BRATESCU-Magdalena-x2sqDespre Magdalena Brătescu, o însemnare de dicţionar consemnează „sec” astfel: „A absolvit Facultatea de Filo¬logie, secţia Limbi Romanice şi Clasice a Universităţii din Bucureşti, oraşul său natal. A debutat în anul 2003 cu romanul Lume. În 2007 a publicat culegerea de povestiri Oglinda. În paralel a colaborat cu schiţe, povestiri şi cronici în diferite reviste literare". După aces¬te prime două volume, Magdalena Brătescu a tipărit o serie de romane - Casa Diamant (2010), Vanessa Beri (2012), Chipul (2013) - care au adu¬nat un dosar de presă cu totul remarcabil.

Citeşte mai mult...

PUR ŞI SIMPLU NU ÎMI VINE SĂ CRED CE VĂD LA TELEVIZOR

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

JIANU-Liviu-22Acum 10 ani, autobuze, autocare, veneau grămezi, stive, din ţară, odată cu revoluţia protocalie. Mulţimi de organizatori, trâmbiţaşi, gonaci, hăitaşi, şi vânat... se înghesuia să aclame alesul zeilor, care sfârşea în triumf, sugând din sticlă. Acum câteva zile, alt Malstrom de autobuze, autocare, alţi hăitaşi, alţi gonaci, alt vânat euforic, năvălea să îşi sărbătorească idolul, care sugea şi Domnia sa, la tata maternă a aceluiaşi luminos protector înalt.

Citeşte mai mult...

Grațierea unui Șomer Prezidențiabil

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

adrian vladimir costeaChiar dacă o Reformă a clasei politice se află la “ani lumină”, chiar dacă campania electorală se va termina după cel de-al doilea tur electoral, “debăsificarea”, “depontificarea”, vor avea drept urmări, o completă iresponsabilizare a clasei politice romȃnești. În plus, electoratul va deveni din ce în ce mai neinteresat de “politivizarea” excesivă pe ecranele mass-mediei a jignirilor reciproce și a amenințărilor utilizate de liderii politici.

Citeşte mai mult...

În speranța de a deveni CREȘTINI...

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

Ce tristețe pe omul cu sufletul pătat, mai ales când nu-și conștientizează propria decădere! Noi nu suntem niciodată vinovați, trăim într-o lume de basm, și mai mereu activitățile noastre au prioritate. Ne amintim de faptul că ne considerăm creștini de câteva ori pe an, în rest, înjurătură face parte din vocabularul nostru zilnic. Iar atunci când nu înjurăm, avem talentul de a răni, de a jigni, de a-i desconsidera pe cei din jur. Practic, dacă acum mai bine de 2000 de ani Iisus a fost răstignit pe cruce, astăzi, ne răstignim “prietenii” pe crucea nepăsării. Și totuși, suntem creștini!

Citeşte mai mult...

Fascinaţia şi ambiguitatea raportului dintre individ şi Opinia Publică

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

adrian vladimir costeaV-aţi cupla cu o persoană care nu este acceptată de opinia publică? Ce decizie aţi lua dacă aţi fi tȃnăra din romanul “Legăturile primejdioase” (Charles de LACLOS), îndrăgostită de un bărbat cu o reputaţie proastă, avȃnd în vedere faptul că opinia publica v-ar deveni potrivnică? Aţi putea ignora faptul că legile nescrise ale comunităţii în care vă desfăşuraţi activitatea v-ar impune “tăierea părului, îmbrăcămintea, încălţămintea şi întreaga înfăţişare a trupului”?

Citeşte mai mult...

Imbecilizarea e aici – confiscarea rațiunii și a bunului simț

Vineri, 31 Octombrie 2014 14:40

"Vederea nu înseamnă cunoaştere" (Giovanni Sartori)

Dacă într-un magazin alimentar sunt descoperite alimente expirate sau depozitate în condiții care pun în pericol sănătatea consumatorilor, Protecția Consumatorului poate amenda patronul acelui magazin, poate confisca marfa, poate închide magazinul respectiv, întrucât este pusă în pericol sănătatea consumatorului, care, din diferite motive, poate cumpăra acel produs. Un produs expirat, poate fi ambalat frumos, iar consumatorul poate fi tentat să cumpere și să consume acel produs.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600