1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

În speranța de a deveni CREȘTINI...

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

Ce tristețe pe omul cu sufletul pătat, mai ales când nu-și conștientizează propria decădere! Noi nu suntem niciodată vinovați, trăim într-o lume de basm, și mai mereu activitățile noastre au prioritate. Ne amintim de faptul că ne considerăm creștini de câteva ori pe an, în rest, înjurătură face parte din vocabularul nostru zilnic. Iar atunci când nu înjurăm, avem talentul de a răni, de a jigni, de a-i desconsidera pe cei din jur. Practic, dacă acum mai bine de 2000 de ani Iisus a fost răstignit pe cruce, astăzi, ne răstignim “prietenii” pe crucea nepăsării. Și totuși, suntem creștini!

Citeşte mai mult...

Fascinaţia şi ambiguitatea raportului dintre individ şi Opinia Publică

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

adrian vladimir costeaV-aţi cupla cu o persoană care nu este acceptată de opinia publică? Ce decizie aţi lua dacă aţi fi tȃnăra din romanul “Legăturile primejdioase” (Charles de LACLOS), îndrăgostită de un bărbat cu o reputaţie proastă, avȃnd în vedere faptul că opinia publica v-ar deveni potrivnică? Aţi putea ignora faptul că legile nescrise ale comunităţii în care vă desfăşuraţi activitatea v-ar impune “tăierea părului, îmbrăcămintea, încălţămintea şi întreaga înfăţişare a trupului”?

Citeşte mai mult...

Imbecilizarea e aici – confiscarea rațiunii și a bunului simț

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

"Vederea nu înseamnă cunoaştere" (Giovanni Sartori)

Dacă într-un magazin alimentar sunt descoperite alimente expirate sau depozitate în condiții care pun în pericol sănătatea consumatorilor, Protecția Consumatorului poate amenda patronul acelui magazin, poate confisca marfa, poate închide magazinul respectiv, întrucât este pusă în pericol sănătatea consumatorului, care, din diferite motive, poate cumpăra acel produs. Un produs expirat, poate fi ambalat frumos, iar consumatorul poate fi tentat să cumpere și să consume acel produs.

Citeşte mai mult...

După bunul plac

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

Refuzarea propunerilor privind Ministerul Culturii și cel al Finanțelor, cât și cutremurul generat de condamnarea la 10 ani cu executare a lui Dan Voiculescu, ilustrează senzația iritantă că în România se acționează după bunul plac, fiind irelevant cine are dreptate, ci doar cine are influență necesară pentru a acționa la un anumit moment dat.

Citeşte mai mult...

DISTRUGEREA HAMAS-ULUI = CALEA PENTRU PACE

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

Peste puțin timp se împlinește o lună de zile de când a început conflictul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas ca urmare a atacurilor cu rachete trase din Fâșia Gaza spre populația Israelului. De-a lungul anilor, membri ai acestei grupări au făcut o mulțime de victime în rândul civililor israelieni. Acum, ca și în alte războaie, Israelul duce o luptă de apărare a populației israeliene și a statului său.
Chiar şi membrii moderați ai Guvernului israelian, cum ar fi ministrul Justiției, Tzipi Livni, vor ca acțiunea militară israeliană în Fâşia Gaza să meargă mai departe până când Hamas va fi dezarmat, implicit până când sunt distruse zecile de tuneluri, tuneluri care pornesc din interiorul clădirilor publice și a caselor particulare din Gaza și ajung până pe teritoriul Israelului, construite din beton care au și instalații electrice funcţionale, la cca 5-6 m adâncime.

Citeşte mai mult...

ÎNTOTDEAUNA SUNT AŞA DE SINCERĂ! (I)

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

Corina diamanta lupuMotto: Pentru această ... foarte simplă poveste pe care-ncep s-o depăn pe hârtie, nu aştept şi nici nu cer cuiva crezare.
(Edgar Allan Poe, „Pisica neagră”)

Am aflat de curând că modelul de poşetă la care visam zi şi noapte pe când urma să împlinesc douăzeci de ani, poartă un nume franţuzesc: minaudiere.

Citeşte mai mult...

A (nu mai) fi român – Devenirea prin Eliade

Vineri, 19 Septembrie 2014 15:50

“A apărut acum, de curînd, o nouă modă printre tinerii intelectuali şi scriitori: a nu mai fi români, a regreta că sunt români, a pune la îndoială existenţa unui specific naţional şi chiar posibilitatea inteligenţei creatoare a elementului românesc. Să ne înţelegem bine: tinerii aceştia nu depăşesc naţionalul pentru a simţi şi gândi valorile universale; ei nu spun: <<Nu mai sunt român, pentru că sunt înainte de toate om, şi cuget numai prin acest criteriu universal şi etern>>.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600