1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Imbecilizarea e aici – confiscarea rațiunii și a bunului simț

Joi, 28 August 2014 07:05

"Vederea nu înseamnă cunoaştere" (Giovanni Sartori)

Dacă într-un magazin alimentar sunt descoperite alimente expirate sau depozitate în condiții care pun în pericol sănătatea consumatorilor, Protecția Consumatorului poate amenda patronul acelui magazin, poate confisca marfa, poate închide magazinul respectiv, întrucât este pusă în pericol sănătatea consumatorului, care, din diferite motive, poate cumpăra acel produs. Un produs expirat, poate fi ambalat frumos, iar consumatorul poate fi tentat să cumpere și să consume acel produs.

Citeşte mai mult...

După bunul plac

Joi, 28 August 2014 07:05

Refuzarea propunerilor privind Ministerul Culturii și cel al Finanțelor, cât și cutremurul generat de condamnarea la 10 ani cu executare a lui Dan Voiculescu, ilustrează senzația iritantă că în România se acționează după bunul plac, fiind irelevant cine are dreptate, ci doar cine are influență necesară pentru a acționa la un anumit moment dat.

Citeşte mai mult...

DISTRUGEREA HAMAS-ULUI = CALEA PENTRU PACE

Joi, 28 August 2014 07:05

Peste puțin timp se împlinește o lună de zile de când a început conflictul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas ca urmare a atacurilor cu rachete trase din Fâșia Gaza spre populația Israelului. De-a lungul anilor, membri ai acestei grupări au făcut o mulțime de victime în rândul civililor israelieni. Acum, ca și în alte războaie, Israelul duce o luptă de apărare a populației israeliene și a statului său.
Chiar şi membrii moderați ai Guvernului israelian, cum ar fi ministrul Justiției, Tzipi Livni, vor ca acțiunea militară israeliană în Fâşia Gaza să meargă mai departe până când Hamas va fi dezarmat, implicit până când sunt distruse zecile de tuneluri, tuneluri care pornesc din interiorul clădirilor publice și a caselor particulare din Gaza și ajung până pe teritoriul Israelului, construite din beton care au și instalații electrice funcţionale, la cca 5-6 m adâncime.

Citeşte mai mult...

ÎNTOTDEAUNA SUNT AŞA DE SINCERĂ! (I)

Joi, 28 August 2014 07:05

Corina diamanta lupuMotto: Pentru această ... foarte simplă poveste pe care-ncep s-o depăn pe hârtie, nu aştept şi nici nu cer cuiva crezare.
(Edgar Allan Poe, „Pisica neagră”)

Am aflat de curând că modelul de poşetă la care visam zi şi noapte pe când urma să împlinesc douăzeci de ani, poartă un nume franţuzesc: minaudiere.

Citeşte mai mult...

A (nu mai) fi român – Devenirea prin Eliade

Joi, 28 August 2014 07:05

“A apărut acum, de curînd, o nouă modă printre tinerii intelectuali şi scriitori: a nu mai fi români, a regreta că sunt români, a pune la îndoială existenţa unui specific naţional şi chiar posibilitatea inteligenţei creatoare a elementului românesc. Să ne înţelegem bine: tinerii aceştia nu depăşesc naţionalul pentru a simţi şi gândi valorile universale; ei nu spun: <<Nu mai sunt român, pentru că sunt înainte de toate om, şi cuget numai prin acest criteriu universal şi etern>>.

Citeşte mai mult...

POVESTIRE ÎN ALB

Joi, 28 August 2014 07:05

ROSS Harry2 wbDe curând, am văzut pe micul ecran  un film al unui cineast francez despre lumea pinguinilor de la Polul Sud. Am fost foarte  impresionat de viaţa şi ceremoniile matrimoniale ale acestor animale-păsări care trăiesc într-o zonă unde termometrul coboară cu multe grade sub zero. În tot timpul vizionării, făceam comparaţia între acele păsări ciudate, egale în mărime şi în penaj, şi noi, oamenii. Mereu mă întrebam de ce ei pot trăi într-o armonie atât de perfectă şi noi nu?

Citeşte mai mult...

Ca leii în turmă

Joi, 28 August 2014 07:05

CampioniiSâmbăta după-amiaza. Fine Arts Theatre, sala de festivități a Liceului Cherry Creek din Denver este plină de liceeni, băieți și fete. Tineri veniți de pe toate continentele. Dacă asculți cu atenție poți auzi frânturi de șoapte în engleză, chineză, rusete, sârbo- croată, japoneză și da, chiar românește. Este momentul așteptat cu emoție de către toți cei prezenți.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600