1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Si "Gala celebrităţilor" din Spania a fost un kitsch

PDF Imprimare Email

Scris de Kasandra Mann Nasaudean Vineri, 22 Iunie 2012 17:41

Gala-Internationala-Invitatie

Nota redacţiei: Acestă relatare despre gala petrecută in Spania în 2010 aparţine redactorului şef de la ziarul Occidentul Românesc din Spania.

„Doamna profesoară" Mihaela Şerban a jucat acelaşi teatru ieftin şi la Madrid ca să impresioneze. Astfel că fiecare dintre noi s-a oferit să ajute când a început să plângă că TVR-ul tocmai a anunţat că nu are bani suficienţi să susţina "evenimentele culturale". Unii am oferit cazare în casele noastre de imigranţi, alţii transportul, spaţiu pentru susţinerea galei, masă românească şi băuturi pentru 80 de persoane, poze, etc.

Şi asta pentru că am crezut în susţinătorii ei din România şi de pe alte continente care i-au facut o prezentare la superlativ şi mulţi dintre noi am încercat să dăm o mână de ajutor din solidaritate şi omenie. Doar eram români, nu? Din nefericire am fost minţiţi până în ultima zi ca vor fi prezente personalităţi din România precum Cristian Ţopescu sau Octavian Bellu, că totul este foarte serios şi organizat de TVR şi MAE. Ulterior, s-a dovedit că totul nu a fost decât o mare farsă.


Organizarea "galei" a fost realizată la Madrid de către grupul Niram şi nu de TVR sau MAE aşa cum s-a trâmbiţat peste tot. De ce s-au întâmplat toate acestea? Pentru că noi am permis aşa ceva, pentru că am crezut în prezentările făcute şi-n persoanele respective.

Personal m-am dus la gală, pentru că am fost invitată şi am avut surpriza să primesc şi o cupă lucitoare pentru jurnalism..., (cupă cu care se joacă copilul vecinilor mei). Nu am considerat că e un premiu serios ci un kitsch oferit de aceasta doamnă "profesoară" cu numele de Mihaela Serban, "realizator TVR, foarte apreciată şi cunoscută", conform prezentărilor.

Ca mine, au fost mulţi păcăliti că evenimentul este organizat de TVR şi MAE, că juriul care a ales premianţii e format din Cristian Ţopescu şi Octavian Bellu, şi ca domnul Ţopescu va fi prezentatorul la evenimentul cu pricina. Până în ultima clipa am aşteptat cu toţii să apară domnii respectivi dar, nimic.

Prezentarea a făcut-o doamna "profesoară" Serban care a bătut campii şi a dat dovadă că e departe de un realizator TV. Nepregătită, agramată, şi-a permis să facă greşeli după greşeli. Spre exemplu, habar nu a avut ca Emilio Butragueño a fost un foarte cunoscut atacant la Real Madrid, şi l-a prezentat ca „mare portar", şi multe alte aberaţii ceea ce a dovedit că nu a avut nici măcar bunul simţ să citeasca, să se documenteze despre acei oameni pe care+i premiază.

De înţeles faptul că aşa cum eu am primit acea invitaţie pompoasă, au primit toţi cei din lista, majoritatea acceptând să participe din respect pentru adevaratele personalităţi din România, Cristian Ţopescu şi Octavian Bellu, pentru că au considerat că un eveniment organizat de TVR şi Ministerul de Externe, nu poate fi decât ceva serios şi de amploare. Nu a fost nimeni de la TVR, doar un domn de la Sahia care a mai filmat câte una, alta.

A fost o ruşine pentru că au pus pe drumuri oameni importanţi în tot felul de domenii, diverse personalităţi spaniole şi ea nu a fost în stare să faca nici măcar o prezentare decenta. Mă cutremur şi acum când îmi amintesc şi ma cuprinde furia că ne-am lăsat păcăliţi. A fost o palma grea şi usturătoare pentru noi, o experienţă care ne-a lăsat tuturor un gust amar, un mesaj de cea mai proastă făctura pentru străinii prezenţi.

Iar ca o paranteză, amintesc faptul că după ce am fondat ziarul Occidentul Românesc, unii despre care aminteam mai sus, care au ridicat-o în slăvi pe Şerban, au avut pretenţia să fie numit redactor sef adjunct, iar altora să le fie publicate tot felul de articole idioate şi agramate. Noi nu colaborăm cu astfel de vânători de protagonism, cu astfel de colecţionari de gale, premii şi cupe, osanale şi titluri de mari vedete. Astfel de personaje nu au ce căuta în preajma mea sau a colegilor mei. Şi nici pupacioşii care-i sustin din diverse motive, făcându-le tot felul de interviuri şi publicandu-le aberaţiile ieftine.

Personal, m-am păcălit o dată, a doua oară nu mai ţine, aşa că tot ce vine din zona acestor personaje pentru mine, pentru noi, cei de la Occidentul Romanesc, nu există. Noi nu avem nevoie de premiile nimănui,  nici de cupe lucitoare şi osanale.

Legat de ceea ce se întâmpla în America cu aceste gale, nu am cuvinte... Ce sa zic? Într-o bună zi vor plăti pentru faptul că profită cu obraznicie, nesimţire şi enorm de mult tupeu de omenia românilor din diaspora, de ospitalitatea specifica românului de acasă pe care mulţi dintre cei plecaţi peste mări şi ţări o pastrează cu sfiinţenie. Că au mai găsit grupuri de naivi pe care să-i păcălească cu premierea lor care valoreaza fix zero, e grav, iar pentru cei care le acceptă jocul, este umilitor.

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  Dosar

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600