1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

NEW RUSSIAN MANEUVERS

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

dima-news-wbSpeaking at a recent Kremlin meeting, Russian President Vladimir Putin vowed to modernize Russia’s military forces and threatened with grave consequences any aggression against Russia. NATO did not blink. Announcing that a U.S. Marine Corps unit will soon be stationed in Bulgaria, General Norman Cooling declared to the Associated Press that “it is certainly our intent to convince the Russians and Mr. Putin to refrain from aggression and return to the community of peaceful nations.”

Citeşte mai mult...

LOLEK ȘI BOLEK, BĂIEȚII DE LA “1001 DE SERI”

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

Lolek si Bolek - baietii de la 1001 de seriCine nu îi cunoaște pe Lolek și Bolek, protagoniștii serialului de desene animate polonez cu același nume? Produs de studiourile de desene animate din Bielsko-Biala, “Lolek și Bolek“ (în original, “Bolek i Lolek”) începe să fie difuzat în Polonia, în toamna lui 1962. Seria continuă până în 1986. Cele două personaje sunt realizate de Wladislaw Nehrebecki – creator și regizor de desene animate - și Leszek Mech.

Citeşte mai mult...

Lunea curata

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

Am fost surprins astăzi să constat că, în Atena, unele magazine erau închise. Nu ştiam să fie vreo sărbătoare, dar de la greci te poți aştepta la orice, mai ales că în materie de sărbători sunt specialişti. Am aflat că este „Lunea curată”. Bineînţeles că prima interpratare a fost de zi a curăţeniei. O singură zi pe an pentru curăţenie pare totuşi cam puţin. Poate pentru curăţenia de primăvară.

Citeşte mai mult...

Bugetul personal al scriitorului și foamea pe care vor aleșii să i-o timbreze

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

Mă sună confrații agitați, confrații indignați, confrații nedumeriți de ceea ce vor aleșii lor din Uniuni, precum și aleșii aleșilor lor din Parlament cu acest timbru și mă acuză că stau insensibil, privind cu prea mult calm.
Mă sună, dintre cunoscuți, telespectatorii mai obiectivi și mă-ntreabă ce părere am despre ce se tot spune la televizor, că timbrul ar schimba soarta famelică a scriitorului.

Citeşte mai mult...

Caligrafia Scrierii la Claviatura de Calculator

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

Caligrafia Scrierii la Claviatura de CalculatorÎn sala de clasă nu mai vorbea nimeni. Toate privirile erau ațintite asupra monitoarelor de calculator pe măsură ce detalii noi erau furnizate asupra exercițiului alocat acelei ore de curs. Profesoara se plimba atentă printre bănci și urmărea modalitatea în care elevii reușeau să facă față provocării. Tema era simplă și consta în copierea unui text afișat în partea superioară a ecranului fiind măsurat timpul necesar desfășurării acestei acțiuni și contorizat numărul de erori de dactilografiere.

Citeşte mai mult...

NOI DOCUMENTE DESPRE GRUPUL SINODAL ROMÂN DE REZISTENŢĂ ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

LEU-Corneliu-x6-wbDosarul alcătuit de securitate cu toate notele şi concluziile de urmărire a episcopului Grigorie Leu începe încă din 1945, la câteva luni după instalarea guvernului „de largă concentrare democratică” al lui Petru Groza, prin elementele de tranziţie de la vechea poliţie de siguranţă la formele „democratice” ale securităţii poporului (de exemplu ”Inspectoratul siguranţei Iaşi”, devine „Direcţia Regională a Securităţii Poporului Iaşi”). 

Citeşte mai mult...

100 DE ANI DE LA ULUITORUL ARMISTIŢIU DE CRĂCIUN

Duminică, 29 Noiembrie 2015 14:18

BUICA-Elena3bwsk-wbDupă 100 de ani retrăim acum cu emoţie un eveniment istoric cu o mare încărcătură profund umană. Rememorarea acestei întâmplări ne face respiraţia mai grea, inima îşi grăbeşte pulsul, glasul capătă un tremur. In preajma noastră se lasă o linişte în care gândul face drumul înapoi până la locul desfăşurării acelor scene ca să le vedem cu ochii minţii şi ai sufletului aşa cum s-au petrecut.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600