1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Primii Pași în Lumea Iluziei

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

Primii Pasi In Lumea IluzieiM-am născut în primăvara anului 1968 chiar în duminica Floriilor undeva, nu departe de Poarta Schei, din Brașov. Din cauza numărului mare de nașteri, saloanele maternității erau umplute până la refuz, fapt pentru care fuseseră plasate paturi de spitalizare până și în biblioteca unității medicale. Acolo, printre cărți, am avut ocazia să îmi petrec primele zile din călătoria mea prin această lume. Și poate nu întâmplător, cărțile aveau să exercite o fascinație specială asupra mea în anii care urmau să vină.

Citeşte mai mult...

ISTORIA UNIUNII EUROPENE

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

UE-LOGO-wbDupă încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, francezii Jean Monnet şi Robert Schuman au avut revelaţia că se poate evita repetarea unei experienţe sângeroase similare, dacă ţările potenţial beligerante  ̶  în speţă Franţa şi Germania  ̶  şi-ar putea controla reciproc producţia de armament (adică de cărbune şi metalurgică). Propunerea lor i-a entuziasmat deopotrivă pe francezi, ca şi pe germani, belgieni, italieni, luxemburghezi şi olandezi, care s-au decis spontan să înfiinţeze o uniune a cărbunelui şi oţelului, precursoarea Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...

În timp ce cetățile dacice zac în uitare, necercetate arheologic, Muzeul Civilizației Dacice și Roma

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

amfiteatru-sarmi-ulpiaMinisterul Culturii a dat aviz favorabil proiectului de restaurare a amfiteatrului destinat luptelor de gladiatori din capitala romană a Daciei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Proiectul, o inițiativă a Muzeului Civilizației Dacice și Romane din Deva, presupune o investiție de 5 milioane de euro, cu mult mai mult decât a beneficiat întreaga cercetare arheologică românească în ultimii 25 de ani. (Detalii aici: http://adevarul.ro/locale/hunedoara/amfiteatrul-gladiatorilor-ulpia-traiana-sarmizegetusa-reconstruit-proiectul-cinci-milioane-euro-1_54494a7a0d133766a82e7cca/index.html)

Citeşte mai mult...

Umbo-ul unui SCUT DACIC apare ca disponibil la vânzare pe internet, la 45.000 $

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

scut-dacic-3În atenția poliției de patrimoniu!

Pe adresa de mai jos apare ca disponibil la vânzare umbo-ul unui scut dacic. Fotografia postată este identică cu cea a unuia dintre umbo-urile recuperate deja de la traficanți. Are aceleași defecte. Ar fi bine să cercetați. Mulțumim!

Citeşte mai mult...

“Apelul celor beți către cei lucizi” – Robert Mugabe si delirul Zimbabwean

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

“Astăzi, ideea de democrație se bucură de o popularitate universală. Majoritatea regimurilor emit tot felul de pretenții la titlul de democrație; cele care nu o fac adesea insistă că forma lor de guvernare nedemocratică reprezintă o etapă necesară pe calea spre etapa finală – democrația. În ziua de azi, până și dictatorii par să creadă că un pic de limbaj democratic este un ingredient indispensabil legitimității lor.” (Robert DAHL, Democraţia şi criticii ei)

Citeşte mai mult...

Coșmarul viu din 9/11

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

9-11-0111 Septembrie nu a dispărut din memoria americanilor, ci dimpotrivă, evenimentele din ultimul timp, cu precădere atacurile grupării teroriste SI/ ISIS, reactualizează teroarea provocată de prăbușirea turnurilor gemene. Decapitarea jurnalistului American, violarea femeilor și convertirea obligatorie la islam, precum și un val important de migrație al civililor în zonele apropriate demonstrează faptul că Terorismul nu a fost înfrânt.

Citeşte mai mult...

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TINERETUL ZILELOR NOASTRE?

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

Vavi portret 1973„Nu există cunoaștere înnăscută, pentru motivul că nu există copac care să iasă din pământ cu frunze și fructe.”
Voltaire

   A trecut mult timp de la cel de al doilea război mondial și unii tineri sunt impasibili la cuvântul război, alții vorbesc cu o anumită încântare, alții cu patimă.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600