1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

NOI DOCUMENTE DESPRE GRUPUL SINODAL ROMÂN DE REZISTENŢĂ ÎMPOTRIVA COMUNISMULUI

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

LEU-Corneliu-x6-wbDosarul alcătuit de securitate cu toate notele şi concluziile de urmărire a episcopului Grigorie Leu începe încă din 1945, la câteva luni după instalarea guvernului „de largă concentrare democratică” al lui Petru Groza, prin elementele de tranziţie de la vechea poliţie de siguranţă la formele „democratice” ale securităţii poporului (de exemplu ”Inspectoratul siguranţei Iaşi”, devine „Direcţia Regională a Securităţii Poporului Iaşi”). 

Citeşte mai mult...

100 DE ANI DE LA ULUITORUL ARMISTIŢIU DE CRĂCIUN

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

BUICA-Elena3bwsk-wbDupă 100 de ani retrăim acum cu emoţie un eveniment istoric cu o mare încărcătură profund umană. Rememorarea acestei întâmplări ne face respiraţia mai grea, inima îşi grăbeşte pulsul, glasul capătă un tremur. In preajma noastră se lasă o linişte în care gândul face drumul înapoi până la locul desfăşurării acelor scene ca să le vedem cu ochii minţii şi ai sufletului aşa cum s-au petrecut.

Citeşte mai mult...

Ținta de la Marginea Țintei

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

Tinta de la  Marginea TinteiCerul își strângea norii sub forma unor fâșii albe de dantelă răsfirate pe suprafața sa netedă de culoare albastră. Adierea blândă a vântului mișca fără grabă aceste pete albe pe deasupra atmosferei încinse a pământului scăldat  de razele puternice ale soarelui aflat în miez de zi. Dinspre miazănoapte se auzea vuietul pădurii ce se distingea ca un ecou stins al mișcării ramurilor pline de frunze verzi proaspăt ivite la început de primăvară.

Citeşte mai mult...

DECENTA ÎN POLITICĂ

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

Vavi P. 1953„Omenirea nu va scăpa niciodată de necazuri până când iubitorii înțelepciunii nu vor ajunge la frâiele puterii politice, sau până când deținătorii puterii nu vor deveni iubitori ai înțelepciunii.”
Platon

Decența este definită ca o atitudine de respectare a regulilor de bună purtare, a conveniențelor și a moralei, ea determinând adevărata valoare a omului și a societății în care trăiește.

Citeşte mai mult...

ZECE TEZE, 2015

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

ROMAN-Viorel-bue-wb1) Românii stau în calea tuturora! Turcii i-au ţinut 500 de ani ostatici pentru a intra şi ei asfel în Europa. Pentru a ajunge la Constantinopol, la slavii de sud din Balcani, ruşii trebuie să treacă peste ei... iar occidentalii, pentru a ajunge la Marea Neagră. Şi pentru că şi românii au fireşte interesele lor, imperiiile se folosesc de interpuşi fideli, aşa zişi creoli, neofanarioţi străini de neam. Turci s-au bazat pe greci, ruşii pe evrei şi ţigani, iar occidentalii pe germani, maghiari şi evrei.

Citeşte mai mult...

Artistul Traducător și Capodopera Sa

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

Artistul Traducator și Capodopera SaTraducătorul atingea cu sfială paginile îngălbenite de vreme ale manuscrisului vechi de mai multe secole. Cu mișcări atente ale degetelor, el deslușea slovele străvechi, ce păreau să strălucească viu sub lumina lămpii de petrol agățate deasupra mesei de lucru. Nu se grăbea să scrie pe coala albă în care adăuga pe rând nestematele prețioase ale unei gândiri străbune.

Citeşte mai mult...

30 decembrie, 1947: zi înnoptată şi devastatoare pentru destinul Regelui şi al României

Miercuri, 04 Martie 2015 02:03

Momentul 30 decembrie 1947 a fost unul sumbru, ilegal şi tragic pentru ţară şi Rege, abdicarea Majestăţii Sale fiind un act sub ameninţare, o decizie brutală, lipsită de alternative, a comuniştilor români, în familiaritate cu bolşevicii consilieri de la Moscova, dar şi ca urmare a predării României ruşilor de către marile puteri. Un act de trădare, nefiind greşeală sau ezitare, ci acţiune deliberată, nu se asociază cedării în condiţii de presiune, de acţiune forţată, neasimilată voinţei personale.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600