1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

DECENTA ÎN POLITICĂ

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

Vavi P. 1953„Omenirea nu va scăpa niciodată de necazuri până când iubitorii înțelepciunii nu vor ajunge la frâiele puterii politice, sau până când deținătorii puterii nu vor deveni iubitori ai înțelepciunii.”
Platon

Decența este definită ca o atitudine de respectare a regulilor de bună purtare, a conveniențelor și a moralei, ea determinând adevărata valoare a omului și a societății în care trăiește.

Citeşte mai mult...

ZECE TEZE, 2015

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

ROMAN-Viorel-bue-wb1) Românii stau în calea tuturora! Turcii i-au ţinut 500 de ani ostatici pentru a intra şi ei asfel în Europa. Pentru a ajunge la Constantinopol, la slavii de sud din Balcani, ruşii trebuie să treacă peste ei... iar occidentalii, pentru a ajunge la Marea Neagră. Şi pentru că şi românii au fireşte interesele lor, imperiiile se folosesc de interpuşi fideli, aşa zişi creoli, neofanarioţi străini de neam. Turci s-au bazat pe greci, ruşii pe evrei şi ţigani, iar occidentalii pe germani, maghiari şi evrei.

Citeşte mai mult...

Artistul Traducător și Capodopera Sa

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

Artistul Traducator și Capodopera SaTraducătorul atingea cu sfială paginile îngălbenite de vreme ale manuscrisului vechi de mai multe secole. Cu mișcări atente ale degetelor, el deslușea slovele străvechi, ce păreau să strălucească viu sub lumina lămpii de petrol agățate deasupra mesei de lucru. Nu se grăbea să scrie pe coala albă în care adăuga pe rând nestematele prețioase ale unei gândiri străbune.

Citeşte mai mult...

30 decembrie, 1947: zi înnoptată şi devastatoare pentru destinul Regelui şi al României

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

Momentul 30 decembrie 1947 a fost unul sumbru, ilegal şi tragic pentru ţară şi Rege, abdicarea Majestăţii Sale fiind un act sub ameninţare, o decizie brutală, lipsită de alternative, a comuniştilor români, în familiaritate cu bolşevicii consilieri de la Moscova, dar şi ca urmare a predării României ruşilor de către marile puteri. Un act de trădare, nefiind greşeală sau ezitare, ci acţiune deliberată, nu se asociază cedării în condiţii de presiune, de acţiune forţată, neasimilată voinţei personale.

Citeşte mai mult...

LASZLO TÖKÉS FALS REVOLUŢIONAR

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

Laszlo-Tokes-1-wbSCRIITORUL TITUS SUCIU  este cel mai autorizat scriitor român să vorbească despre Revoluţia de la Timişoara din Decembrie 1989. Îmi permit această afirmaţie pe următoarele argumente. Întâi de toate, la Timişoara a fost o adevărată revoluţie în Decembrie 1989. Cei ce se mai îndoiesc, nu acceptă  sau dezavuează acest eveniment istoric de la Timişoara, fără nici o legătură de ce a  făcut Ion Ilici Iliescu şi Petre Roman la televizor, trebuie să deschidă DEX-ul la cuvântul revoluţie, să citească, compare, judece şi pe urma să vorbească şi să scrie.

Citeşte mai mult...

Totul despre Transnistria

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

judetetransnistriaTransnistria în sens geografic este delimitată de malul de 800 km al Nistrului, de malul de 600 km al Bugului şi litoralul de 150 km al Mării Negre (1).
Prin români transnistrieni înţelegem însă pe toţi cei de dincolo de Nistru,cuprinzând Podolia şi mergând până la Nipru ba chiar Don, în Crimeea, Caucaz şi Siberia.

Citeşte mai mult...

Fericirea Imprimată în Textura Sufletului

Duminică, 01 Februarie 2015 02:28

Fericirea Imprimata in Textura Sufletului„Sentimentul nu poate înfrânge rațiunea. Cel puțin aparent așa stau lucrurile. De multe ori în acest meci inegal simțirea se frânge sub apăsarea tirană a datoriei, interesului sau convenienței sociale. Însă în felul acesta, oamenii devin lipsiți de inimă și de pasiune trăind asemenea unor roboți programați să urmeze doar tipare prestabilite și nimic mai mult,” spuse Darian în timp ce răsfoia filele unei cărți îngălbenite de vreme luată de pe raftul bibliotecii universității.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600