1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Totul despre Transnistria

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

judetetransnistriaTransnistria în sens geografic este delimitată de malul de 800 km al Nistrului, de malul de 600 km al Bugului şi litoralul de 150 km al Mării Negre (1).
Prin români transnistrieni înţelegem însă pe toţi cei de dincolo de Nistru,cuprinzând Podolia şi mergând până la Nipru ba chiar Don, în Crimeea, Caucaz şi Siberia.

Citeşte mai mult...

Fericirea Imprimată în Textura Sufletului

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

Fericirea Imprimata in Textura Sufletului„Sentimentul nu poate înfrânge rațiunea. Cel puțin aparent așa stau lucrurile. De multe ori în acest meci inegal simțirea se frânge sub apăsarea tirană a datoriei, interesului sau convenienței sociale. Însă în felul acesta, oamenii devin lipsiți de inimă și de pasiune trăind asemenea unor roboți programați să urmeze doar tipare prestabilite și nimic mai mult,” spuse Darian în timp ce răsfoia filele unei cărți îngălbenite de vreme luată de pe raftul bibliotecii universității.

Citeşte mai mult...

„Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă!”

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

Vavi P. 1953„Scoaterea oamenilor din starea păcătoasă nu se face prin anularea calităţilor naţionale,
ci prin îndreptarea naturii omeneşti în general.”
- Dumitru Stăniloae

Citeşte mai mult...

Frumosul Natural și Frumosul Spiritual

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

Frumosul natural si frumosul spiritualOrice lucru frumos ne trezește involuntar încântarea simțurilor de fiecare dată când îl zărim. Cu atingerea diafană a impresiilor ce răsar prin contemplare, spiritul ni se trezește astfel la viață, iar întrebările primordiale apar iarăși în fața conștiinței mirate de miracolul existenței. Prin această atracție irezistibilă, adevărata artă, naturală sau creată de om, tinde să ne înnobileze și să ne ofere șansa renașterii și a unui nou început.

Citeşte mai mult...

EXISTĂ UN SEMN DIVIN PENTRU CLASA POLITICĂ?

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

LEU-Corneliu-wbEu aş spune că există şi chiar s-a manifestat ca simbol de această Lăsata Secului, cu adresă către toţi cei care ar trebui să intre într-un post cât mai definitiv, ferindu-se, ca de dulce, de năravurile lor politicianiste şi pogorând în smerită rugăciune de mulţumire pentru marea mărinimie de a arunca focul Sodomei şi Gomorei, Iubitor de Oameni fiind,  numai în proporţie de 24 la sută!

Citeşte mai mult...

Primii Pași în Lumea Iluziei

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

Primii Pasi In Lumea IluzieiM-am născut în primăvara anului 1968 chiar în duminica Floriilor undeva, nu departe de Poarta Schei, din Brașov. Din cauza numărului mare de nașteri, saloanele maternității erau umplute până la refuz, fapt pentru care fuseseră plasate paturi de spitalizare până și în biblioteca unității medicale. Acolo, printre cărți, am avut ocazia să îmi petrec primele zile din călătoria mea prin această lume. Și poate nu întâmplător, cărțile aveau să exercite o fascinație specială asupra mea în anii care urmau să vină.

Citeşte mai mult...

ISTORIA UNIUNII EUROPENE

Luni, 22 Decembrie 2014 08:22

UE-LOGO-wbDupă încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, francezii Jean Monnet şi Robert Schuman au avut revelaţia că se poate evita repetarea unei experienţe sângeroase similare, dacă ţările potenţial beligerante  ̶  în speţă Franţa şi Germania  ̶  şi-ar putea controla reciproc producţia de armament (adică de cărbune şi metalurgică). Propunerea lor i-a entuziasmat deopotrivă pe francezi, ca şi pe germani, belgieni, italieni, luxemburghezi şi olandezi, care s-au decis spontan să înfiinţeze o uniune a cărbunelui şi oţelului, precursoarea Uniunii Europene.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600