1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ANCHETĂ: DESPRE EXILUL ROMÂNESC CU ELENA BUICĂ (TORONTO, CANADA)

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

BUICA-ElenaNicolae BĂCIUŢ: Distinsă doamnă Elena Buică, intenţionez să public o carte despre exilul românesc. Vă invit să răspundeţi la întrebările de mai jos.

Elena BUICĂ: Stimate domnule Nicolae Băciuţ, Încep cu un cuvânt de apreciere pe care vi-l adresez, pentru că, dincolo de truda  pentru cultura neamului nostru, sunteţi preocupat şi de problemele lui sociale.

Citeşte mai mult...

ÎNTRE DOUĂ LUMI

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

BUICA-B-Elena-wbNe legănăm ca-n vis între două lumi, între prezent şi trecut, între lumea cea reală şi cea a visurilor noastre, între lumea concretă şi cea a închipuirii, între ţara mamă şi ţara de adopţie. Dacă am avut cutezanţa să ne luăm lumea în cap, în noua ţară, trăim „prezentul”, concretul „azi”, iar din ţara mamă, ne-am luat „trecutul”, acel „ieri” ca să îl retrăim visând. Ca emigranţi, viaţa noastră este mai bună, este mai rea decât a celor legaţi doar de un singur loc al existenţei? Greu de spus.

Citeşte mai mult...

ALLES GUTE KOMMT VON OBEN

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

CSG-MOS-CRACIUN-wbSă tot fi avut vreo doisprezece anişori când am primit de la Tante Trude şi Onkel Hans – un cuplu de turişti vest-germani întâlniţi vara pe plajă la Mamaia – primul nostru pachet de Crăciun. Pe-atunci domnea pe piaţa românească o monotonie descurajantă. „Bomboanele de pom” erau greu de găsit prin magazine şi constau dintr-un ghem diform de zahăr cu arome artificiale. Erau tari ca piatra.

Citeşte mai mult...

UN GÂND PENTRU CANADA ŞI ROMÂNIA DE ANUL NOU

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

BUICA Elena3Sfârşitul unui an şi apropierea celui ce urmează, aduce în firescul rosturilor noastre o aruncătură a privirii ca o concluzie asupra celor ce ne-am dorit şi ce am reuşit sau nu să împlinim, ca apoi să extragem esenţe de viaţă pe care să construim acel podium necesar urcuşului zilelor ce vor urma. Fie individual, fie în familie, grupări mai mici sau mai mari, cât o ţară, un continent sau o întreagă omenire, cu toţii cernem prin sita timpului întâmplările ultimului an.

Citeşte mai mult...

Principalele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 – Diaspora

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

Klaus Iohannis – 45,83
Victor Ponta – 15,79
Monica Macovei – 15,09
Elena Udrea – 9,71
Dan Diaconescu – 4,23
Călin Popescu Tăriceanu – 2,93
Corneliu Vadim Tudor – 2,86
William Brînză – 0,53

Citeşte mai mult...

Alegerile pentru Preşedinţia României în DIASPORA au început cu bine

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

ScreenHunter 287 Nov. 03 18.36Am fost la alegeri. Am buletinul expirat şi nu am dreptul să votez. Rău s-a ajuns!
De când lumea nu s-a mai pomenit o asemenea tactică. Am buletinul expirat, deci nu mai sunt român, sunt marţian sau venusian, cred?!!!! Tânărul Daniel Iordache, trimis de Bucureşti, mi-a spus că are ordin să nu de-a interviuri la nimeni şi că dacă cineva doreşte să pună întrebări pentru media să se adreseze biroului din ţară.

Citeşte mai mult...

SPIRITUL DE SOLIDARITATE CANADIAN

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015 22:11

gr-NATHAN-CIRILLO-1989-2014-wbÎn ziua de 23 octombrie, toată Canada a fost în şoc după ce un terorist de influenţă islamistă, dar născut în Canada, a lansat un atac asupra unor simboluri canadiene de primă importanţă din Ottawa. A ucis un soldat de gardă la Memorialul Naţional de Război, „War Memorial" şi apoi, pătrunzând în sediul Parlamentului, frumoasa clădire victoriană din capitală, a mitraliat cu sălbăticie până a fost redus la tăcere definitivă.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600