1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

SENTIMENT CATALAN

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

CALUTIU-S-Gabi-X2wbA spune  „castel“ şi „Spania“, obligă parcă la completarea cu sintagma „de nisip“. Aidoma clişeelor despre corrida şi flamenco, şi-n cazul castelelor vehiculăm o expresie-automatism care simplifică imaginea, dar strâmtează panorama, tulburând tabloul general pe care ni-l oferă Spania modernă, complexă şi superbă. Rostit în urechea unui catalan, cuvântul „castellers” provoacă însă cu totul altă asociaţie, trezind emoţie, mândrie şi entuziasm.

Citeşte mai mult...

PRIMĂVARĂ, E PRIMĂVARĂ...

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

E iarăşi primăvară şi iarăşi ma bucur ca la pima întâlnire cu iubirea din adolescenţă cu acest tulburător anotimp Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai multe se adună, se încarcă cu semnificaţii strânse din trăiri de neuitat  din frumoase primăveri traite “acasă” şi ne simtim răscoliţi de dorul primăverilor vieţii noastre. Le retrăim împletindu-le cu amintirile de care nu ne putem desprinde.

Citeşte mai mult...

Bogdan Stanoevici, Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni: La fel ca voi, și eu sunt un român de pretutindeni

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

kassandra 1“Pentru orice jurnalist american care se documentează în mod onest, există un altul afectat de ipocrizia obiectivităţii. Pentru orice ziarist african care scuipă minciunile guvernului, există un altul care îşi riscă viaţa pentru a publica adevărul. Pentru orice reporter rus care demască corupţia există un altul care câştigă bani murdari scriind articole ce conţin publicitate mascată. Şi pentru orice gazetar englez care utilizează truisme brute în titluri umflate, există un altul care penetrează ceaţa secretomaniei guvernamentale. Nu există decât jurnalism de bună şi de proastă calitate!” - David Randall

Citeşte mai mult...

ÎN PROBLEMA TRANSNISTREANĂ NE ŢIN ÎN ŞAH CU INTENŢII „CONSTRUCTIVE” şi FALSE

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

Asta ar fi una dintre concluziile atunci când abordăm vestita şi „îmbătrinita” transnistrie, unde o mână de nostagici, aflaţi la cîrma puterii artificiale de la Tiraspol,  ne ţin în şah, iar, susţinătorii lor  morali, financiar şi militar de dinafara R Moldova, prin „griza integrităţii”,   NE ŢIN ÎN ŞAH CU INTENŢII  FALSE.

Citeşte mai mult...

Gânduri despre Basarabia

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

Despre Basarabia şi oamenii ei minunaţi nu s-a scris destul şi nici nu se va scrie vreodată îndeajuns.
Am luat hotărârea să scriu aceste rânduri când, oarecum şocată, am citit despre un raport întocmit pe anul 2013 de Earth Institute din Columbia, conform căruia Basarabia ocupa locul 56 în topul celor mai fericite ţări din lume.

Citeşte mai mult...

Fuego face senzaţie în Israel la „ROMANIADĂ”

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

11Este vremea în care artiştii, după o perioadă agitată în luna decembrie, se relaxează acum, încercând să găsească resursele necesare pentru a continua şi pentru a avea inspiraţie. Nu este si cazul lui FUEGO, care găseşte surse pentru a evolua în muncă, în publicul său şi în dragostea pe care acesta i-o oferă de fiecare dată când urcă pe scenă.

Citeşte mai mult...

Întâlnire inedită la Chișinău

Duminică, 20 Aprilie 2014 08:11

IMG 5284-300x200La nici 12 ore după începerea vizitei de documentare în Republica Moldova, președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan și grupul de jurnaliști care-l însoțesc au avut parte de o surpriză plăcută, deoarece, la prima oră a dimineții s-au întâlnit, în cadrul unui dialog informal, cu Prea Sfințitul Antonie Coșa, episcopul Bisericii Romano-Catolice din Republica Moldova.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600