Astfel ajungem noi romanii “celebri”

Pentru cine inca nu s-a lamurit, domnul Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale in Statele Unite ale Americii. Odata instalat la Casa Alba, presedintele Trump a rezistat cu stoicism in primele o suta de zile, desi atacat din toate partile ca a conspirat cu fratii sai rusi ca sa manipuleze alegerile si ar fi oricand descaunat si condamnat. Valsul rusesc a continuat si media americana nu-i dadeau presedintelui mai mult de un an pana cand Robert Muller si ai sai procurori il vor incatusa definitv pe Trump ca pe o marioneta ruseasca. A trecut si anul. Presedintele Trump e inca locatar al cabinetul oval.

Si ca sef al executivului, domnul Trump troneaza peste intreg aparatul birocratic al guvernului federal. Cu cat mai mult timp presedintele ramane presedinte, cu atat mai multe sanse sunt ca oamenii sai sa descoase tot felul de afaceri oneroase desfasurate in chiar sanul institutiilor federale. Ceea ce s-a intamplat de curand. Pana la proba contrarie, nu a fost desconspirata nici o intelegere secreta intre Trump si ai lui colaboratori si rusii intreprinzatori care-si baga nasul in alegeri in intreaga lume. Pana la proba contrarie, s-a aflat ca de fapt distinsa doamna Hillary Clinton a platit bani frumosi rusilor ca sa minta cu nesat despre inexistentele aventuri amoroase si financiare ale lui Donald. Si asa descoperim cu stupoare ca unii dintre subordonatii presedintelui actual, nostalgici dupa fostul lor comandant suprem Barak Obama, si indragostiti platonic de Hillary, au cantat din rarunchi in biserica. Si au fost prinsi.

In toata aceasta opera bufa cu subtitlul “tu ai inselat, ba tu ai inselat”, doua personaje s-au remarcat prin intermediul unui extins schimb de mesaje, a caror continut a devenit intre timp ca o telenovela despre dragoste si intriga. Si despre naivitate, ca sa folosim un termen neutru. Cum se poate ca doi veterani ai FBI, Lisa Page si Peter Strzok sa fabuleze folosing telefoanele de serviciu? Genul asta de fraieri lucreaza perntru FBI? Ca aveau o relatie amoroasa, e treaba lor. Ca nu pot sa-l sufere pe Donald Trump, asta e, jumatate din America e de partea lor. Ca se apuca sa comenteze in scris desapre afaceri de stat, pe o platforma care nu e secreta, inseamna numai ca erau foarte siguri pe ei ca n-o sa-i prinda nimeni atata vreme cat “ai nostri” sunt la putere. Cum insa inamicul numarul unu a ajuns la Casa Alba, astazi ne distram cu totii copios de corespondenta celor doi “specialisti”.

Radem pana la un punct! Intr-un incisiv schimb de opinii, Page si Strzok ajung sa dezbata nici mai mult nici mai putin decat caracterul romanilor. Incatuseaza o intreaga natie si a ei cultura in cateva cuvinte ”de duh”. Zice Strzok: “Guccifer e doar un romanas jegos.” “Astia toti sunt niste jegosi”, declara Page. “(…) Si romanii aia despre care vorbim nici macar nu sunt tigani”, decreteaza Strzok, la care Page raspunde “pe bune, imi sunt antipatici (…) Astia au escrocheria de la rusi si drepturi stramosesti de la italieni. Mizerabili!”

Mesajele sunt mult mai suculente in limba engleza. Cei doi inamorati sunt extrem de educati lingvistic. Cu istoria nu stau chiar atat de bine. Desi sunt unii emigranti romani – si chiar cativa dintre “vecinii” nostri europeni care au ajuns pe-aici – care ranjesc ironic, insinuand ca exprimarile de mai sus nu sunt departe de adevar…

Multumim agentilor speciali Page si Strzok pentru publicitatea nemascata. Ne bucuram ca au facut-o drept razbunare a simplului fapt ca romanul Guccifer a pus paie pe foc in investigatia care a pus-o in luminile rampei judiciare pe Hillary Clinton. Incurcand astfel calculele unei intregi parti a birocratiei care i-au sustinut doamnei candidatura la presidentie. Aceiasi gasca de birocrati la nivel inalt care au incercat orice ca sa ne scape de alesul presedinte Donald Trump. Si care, incetul cu incetul, o sa ajunga dansii acolo unde au vrut sa-l inghesuie pe Trump. Si doar le-a spus Guccifer ca nu exista nici un secret absolut pe care un hacker adevarat sa nu-l descopere in si sa-l descifreze din lumea digitala. Ce jegos ruso-italian si romanul Guccifer asta care se pune cu super-agentii de la FBI!

(Foto: stiri-extreme.ro)

1 COMENTARIU

 1. Ma surprinde ca un „democrat” din cap pina-n picioare precum Petrut atribuie merite administratiei
  Trump si chiar Presedintelui .Se pare ca acest „naufragiat”este intre ciocan si nicovala.
  Cinematografia unde doreste sa ajunga este supra aglomerata de democrati ,school district la fel si atunci
  …de unde apare acest memo: „DACA POLITICA NU E NIMIC NU E ”
  Ai sa fim seriosi .Cu bine
  TUDOR STEFANESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here