1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

O personalitate marcantă a României

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

CRMotru„Viitorul este continuarea trecutului.”

Constantin Rădulescu-Motru (1868-1957) a fost filozof, psiholog, unul dintre cei mai mari şi printre primii psihologi români, om politic, academician, personalitate marcantă a României primei jumătăți a secolului XX. De la moartea lui au trecut, iată, 58 de ani. A urmat liceul la Craiova și simultan Facultatea de Drept și Facultatea de Litere și Filozofie din București.

Citeşte mai mult...

AURA POPA, ÎN VÂLTORILE INIMII

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

POPA-Aura-WB„Poezia vindecă rănile create de raţiune”. (Novalis)
„Coroana literaturii este poezia. Poezia este finalul şi ţelul literaturii.Ea reprezintă cea mai sublimă activitate a minţii umane; constituie atingerea frumuseţii şi delicateţii.”
(W. Somerset Maugham)

Citeşte mai mult...

TRĂIRI ŞI EMOŢII DIN LUMEA CONDEIERILOR

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

GROZA-Gentiana-x9wbNenumărate sunt preocupările semenilor noştri. În graba progresului care aduce satisfacţii materiale e posibil să observăm mai greu  voluptatea cu care se avântă  unii cu toată fiinţa lor în lumea fantastică a cuvintelor. Sunt aceia  care pot fi consideraţi ca fiind „cetăţeni ai oraşului ideilor” cum spunea într-un vers poetul grec Konstantinos Kavafis în urmă cu  mulţi ani.  

Citeşte mai mult...

INIMĂ REA

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

Am bătut România de-a lungul și în cele din urmă , am ajuns și la cimitirul  „vesel ” de la Săpânța.  „ Vesel ” e un fel îngăduitor de-a spune ,poate doar textele hâtre ale unui șugubăț și coloritul albastru al crucilor de lemn să te înveselească. În rest,buna dispoziție îți e curmată brusc  de betonul contemporan,trântit brutal peste unicitatea și menirea lor arhaică ,de răstignire a sufletelor .

Citeşte mai mult...

Cristina Stamate Dacă marea ar fi lumea dintre noi…

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

Cristina StamateActriţa Cristina Stamate este una dintre prezenţele şi bucuriile noastre, ale românilor, familiare, oferitoare de daruri, dintre care cel mai bogat e înveselirea. Dacă marea ar fi lumea dintre noi, între Cristina Stamate şi publicul ei acea mare n-ar fi decât până la glezne de adâncă, până sub sprâncene de departe, până azi, până mâine, până mereu de dragă, până la inimă de bună.

Citeşte mai mult...

Catedrala Timpului Etern Prezent

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

Catedrala Timpului Etern PrezentSingur se plimba alene pe aleea ce urca spre catedrala din partea cea mai înaltă a fostei cetăți. Dimineața fusese înecată într-o ceață densă și lăptoasă, ce mai stăruia încă de-a lungul drumului ce se continua prin trepte ce păreau că nu se mai termină. Răcoarea zidurilor ce îi flancau calea, el o simțea asemenea unei respirații înghețate de frigul acelei zile de început de aprilie.

Citeşte mai mult...

NUMAI PRIN IUBIRE, SE POATE !

Vineri, 03 Iulie 2015 17:36

SAVIN-Viorel---NICU-ENEA-2wbConotaţii la o carte despre marele pictor român NICU ENEA, semnată de Viorel Savin

Într-adevăr, numai prin iubire se poate... Acesta e gândul meu dintâi, pe care l-am avut citind volumul monografic „NICU ENEA”, al scriitorului Viorel Savin, despre marele pictor român.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600