1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

DROBUL DE PAŞTE

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

DSC00227A venit şi a trecut Duminica Floriilor, preludiu la Săptămâna Mare şi la Sărbătoarea Pascală. În ziua de Florii, vezi pe străzi oameni ieşind de la biserică, purtând în mâini ramuri şi coroniţe de salcie. Nu puţini sunt cei ce duc buchete de flori ori o cutie cu un tort. Este vremea bucuriei, dar şi a milosteniei. De aceea, în câte o piaţetă sau la un colţ de stradă, un cerşetor întinde mâna după câţiva bănuţi.

Citeşte mai mult...

Sărbători fericite! Ein frohes Osterfest!

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

Pentru iubitorii de poezie un sonet al poetului erou, Ion Șiugariu, de la a cărui naștere, la 6 iunie a.c. se împlinesc 100 de ani, și a cărui amintire, sper, s-o putem celebra împreună! 

Citeşte mai mult...

GHEORGHE A. STROIA – ALBASTRU GLAS DE ÎNGER SAU O RAZĂ DE LUMINĂ PENTRU SUFLETUL NOSTRU

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

STROIA-Gheorghe---ALBASTRU-wbDe curând, prestigioasa Editură „ANAMAROL” din Bucureşti a trimis la tipar un volum de excepţie al poetului, publicistului şi eseistului Gheorghe Stroia. Este vorba de volumul de versuri: „Albastru glas de înger”.
 
Numele omului de cultură Gheorghe Stroia şi creaţia lui poetică nu mai constituie o surpriză pentru publicul cititor din ţară şi din străinătate. Volumul de versuri recent apărut nu face altceva decât să întregească şi să consolideze o personalitate artistică puternică a vremurilor noastre.

Citeşte mai mult...

SUFLET ROMÂNESC

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

MULTEANU-Milena-wbCe dragoste adâncă, înţelegătoare, are Dan Puric pentru ţara lui!
Ce frumos explică mecanismele defensive în faţa adversităţii, carapacea, retragerea din istorie, în interesul statorniciei cu care poporul român este dotat. „Văzută din afară de un ochi străin ar semăna  cu o hibernare, o laşitate, un defetism, o neputinţă, sau, în ultimă instanţă, cu un fatalism". Ce splendid articulează că asta ar fi o strategie imbatabilă de a nu participa din toata inima la o istorie crudă şi meschină, dar de a fi cu toată fiinţa pentru veşnicie.

Citeşte mai mult...

Veronica Balaj: cinévérité-ul transparenţelor poetice

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

Volumul Veronicăi Balaj, Podul soarelui, publicat la Editura Fundaţiei pentru Cultură şi Învăţământ IOAN SLAVICI, Timişoara, 2011, se constituie într-un ecou-argument al dispoziţiei elective pentru elementul insolit al subiacentului act artistic al reflexivităţii asupra elementului estetic al probabilităţii împlinirii, efective şi afective, în acel cinévérité al meditaţiei de profundis. Modalitatea poetică a transparenţei se succede unui imanent joc al unei cinematografii exterioare, ce se suprapune unei intenţii interne de a se dezlipi de prefacerea materiei lirice în act al responsabilităţii acelei solarităţi, aşteptate şi comprehensibile, în însăşi posibilitatea devenirii în matricea trăirii şi a drumului sibilinic spre „o cale necunoscută”.

Citeşte mai mult...

LIRICA IUBIRII

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

SL5-PUSCAS-Simona-4b-xwbPRIETENIE

Dragostea este
caviarul şi
tortul de nuntă...
Căpşuni şi frişcă.

Citeşte mai mult...

Versurile scriitoarei și poetei Dr. Cornelia Păun Heinzel traduse în peste douăzeci de idiomuri

Duminică, 20 Aprilie 2014 22:55

CORNELIA POZA CEA MAI BUNAPoezii ale scriitoarei și poetei românce Dr. Cornelia Păun Heinzel au fost traduse în peste douăzeci de idiomuri, de personalități ale lumii literare internaționale ca: regizorul, dramaturgul, poetul, actorul de film, teatru și televiziune spaniol Alfredo Cernuda, poeta portugheză Susana Custódio, renumitul scriitor andorian Albert  Salvadó, Dr. Shahnár Sepahpour,  scriitorul Emanuel Stoica din Suedia, cu stilul său literar propriu fascinant, Theresia Swiebel din Olanda, artistul rus din Ucraina Andrey Vlasov, Ana Lacanski din Serbia, Judīte Alpa din Letonia, artistele Krystyna Małgorzata din Polonia și Tomoko Taneichi  din Japonia, de colegii din domeniul educațional ca expert formator în management educațional al Ministerului Educației, inspector profesor Margit Fülop, Chirea-Constantin Simion profesor de la Colegiul Național “I. L. Caragiale“ București și nu în ultimul rând tinerii colaboratori : Robert Crețescu, Mihaela Niculae, Florentina Ivanov, Hasan și Zeynep Koskun, Saher și Liana Dana, Andra Costan.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600