1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

DESLUŞIREA DESTINELOR UMANE ÎN ROMANELE „PUTEREA DESTINULUI” ŞI „DINCOLO DE TIMP” DE RODICA ELENA LUPU

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

REL-BTT-wbOdată cu publicarea volumelor „Puterea destinului”, editat la prestigioasa Editură ANAMAROL, Bucureşti, 2013 şi „Dincolo de timp”, editura Fundaţia Academia Dacoromână „Tempus DacoRomânia Com Terra”, 2012, doamna Rodica Elena Lupu punctează o nouă reuşită, un nou tablou de ansamblu în palmaresul său literar.

Citeşte mai mult...

PRIMUL STUDIU APROFUNDAT DESPRE STILUL LUI GEORGE ANCA

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

Marian Popa, Anca (Târgovişte, Ed.„Bibliotheca”, 2013; idem, Iaşi, Ed. TIPO MOLDOVA, 2013)
Cu ani în urmă, într-o discuţie pe Internet cu originalul cărturar şi scriitor polivalent care este George Anca, îl sfătuiam pe „dodistul” originar din Ruda Vâlcii, să-şi teoretizeze stilul; eventual – să-l „lanseze” printr-un manifest, în felul în care o făcuse Florentin Smarandache, întemeietorul paradoxismului.

Citeşte mai mult...

POIROT – UN PERSONAJ FASCINANT

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

PARIS-POIROT-wbE un tip bizar cu o mustăcioară ferchezuită în formă de cârlig. „Măsoară cinci picioare şi patru ţoli, dar se plimbă cu demnitate. Are capul în formă de ou şi haine de o curăţenie incredibilă”. Pântecul îi e rotofei, părul vopsit negru şi cu un început de chelie, poartă costume croite impecabil, deobicei de culoare gri, mănuşi de piele asortate, pantofi de lac şi pălărie borsalino. Când merge, face paşi mici şi caraghioşi.

Citeşte mai mult...

Concurs de debut pentru 20 de cărţi electronice de proză

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

afis-de-concurs-20-ebookBOOKiseala.ro anunță lansarea primei ediţii a CONCURSULUI DE DEBUT – ediția 2014 – secțiunea proză. Perioada de desfășurare a concursului este 20 iulie – 5 septembrie 2014. Un juriu coordonat de scriitorul şi jurnalistul Marius Ghilezan va decide până în data de 20 septembrie 2014 care sunt câştigătorii. 

Citeşte mai mult...

„Filantropica” la sediul Institutului Cultural Român Budapesta

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

16060 0 1Miercuri, 6 august 2014, cu începere de la ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta cinefil la o nouă ediţie a Clubului de film, sub genericul „Dinică 80+”. Va fi proiectat filmul „Filantropica”, în regia lui Nae Caranfil, avându-l în rolul principal pe regretatul Gheorghe Dinică, unul dintre cei mai versatili actori români contemporani, care ar fi împlinit opt decenii în acest an.

Citeşte mai mult...

FESTIVALUL DE DANS AMERICAN - 12 iunie -26 iulie 2014

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

danzon„Dansul este singura artă în care noi înșine suntem materia din care este realizată.” – Ted Shawn

   Scriam într-un alt articol mai vechi despre dans, că  este o geometrie a formei pe care o realizăm cu ajutorul părţilor constituente ale trupului nostru, este un mod de a exprima sentimentele, un mod de a exprima viaţa, atrăgând atenția că totul în jurul nostru dansează, uneori fără a ne da seama.

Citeşte mai mult...

NOI APARIŢII EDITORIALE LA ARMONII CULTURALE

Vineri, 25 Iulie 2014 06:54

ARMONII-CULTURALE-APRILIE-2014-wb1. COLECŢIA LIRIK: FLORENTINA DANU (Braşov) – FOŞNET DE FRUNZE (versuri, 100 pagini, A5)

Veşnic visătoare, îndrăgostită de tot ceea ce o înconjoară - de natură, oameni, cerurile deschise a binecuvântare, de ideea de iubire înălţătoare, romanţată şi, adesea, iluzorie, Florentina Danu aduce, prin fiecare carte a sa, zâmbetul unui suflet sincer, în versuri de o simplitate cuceritoare, fără a insista asupra nuanţelor exclusiv meditative, ci mai curând descriptive, secvenţial-imaginative.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600