1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ROMÂNII SUNT DEŞTEPŢI, ELEVAŢI ŞI TALENTAŢI!

Luni, 02 Martie 2015 20:58

DIACONESCU-Ligya---ROMANI-SUNT-DESTEPTI-cop-wbLa Editura Olimpias, Galaţi, sub egida revistei internaţionale româno-canadiano-americană STARPRESS, a apărut cartea „Românii sunt deştepţi, elevaţi şi talentaţi/ Die Rumanien sind intelligent, raffiniert und talentiert”, ediţia a III-a, româno-germană, sub coordonarea doamnei Ligya Diaconescu, scriitor şi renumit om de cultură, spirit neobosit întru promovarea spiritualităţii româneşti în  ţară şi în lume.

Citeşte mai mult...

EVADAREA (POEZII)

Luni, 02 Martie 2015 20:58

MIHALACHE-Alexandra-6-WBACESTE FLORI-PĂSĂRI

Aceste flori roşii
mirosind a vară
poartă urma trupului meu.

Au să vină
păsări-săgeată
să-mi aducă
umbrele uitate în alte lumi.

Citeşte mai mult...

PRINTRE CRĂPĂTURILE TIMPULUI

Luni, 02 Martie 2015 20:58

IEVA-Mairia-wbDincolo de freamătul cuvântului, în inima pădurii de stejar, printre crăpăturile timpului, am încercat să-mi găsesc rădăcinile...

Era o dimineaţă obişnuită de martie şi soarele stătea gata să se înalţe pe cer. Vedeam cum aburi de tăcere se ridicau peste vârful colinelor, curgând nesfârşit. Nu aveau aripi şi totuşi zburau.

Citeşte mai mult...

TEATRUL ÎN VIAŢA MEA

Luni, 02 Martie 2015 20:58

RHA-TEATRU E VIATA MEA-wbLa Bucureşti, în oraşul meu natal, deja de mică eram atrasă de teatru şi-l frecventam cu părinţii sau cu profesorii noştri de la şcoala elementară şi apoi medie. Mai des însă, ascultam scenete şi piese radiofonice transmise în cadrul emisiunii „Teatru la microfon".

Citeşte mai mult...

RĂZBUNAREA MORŢILOR, HOMO FRAUDENS ŞI SULLA

Luni, 02 Martie 2015 20:58

SULLA-wb”O surpriză pentru noi este descoperirea unei specii nesemnalate: Homo Fraudens, hominizii care au găsit că frauda duce la scop mai uşor decât violenţa. ” Acad. MIRCEA MALIŢA

În lipsa ideologiilor distincte, se nasc alianţe. În lipsa caracterelor, apar delatori. Mulţi dintre reprezentanţii capiştei politice a ultimului sfert de veac au trecut în marea lor majoritate printr-un proces de metamorfozare internă care azi îşi atinge un apogeu extrem de dureros pentru naţie. Pe măsură ce puterea i s-a revărsat în valuri peste creştet, chipurile, în mod democratic, zoon politikon a devenit miniatura unui diabolic personaj al perimetrului antic roman, destul de necunoscut contemporaneităţii - Sulla.

Citeşte mai mult...

POEZIE ROMÂNEASCĂ PESTE TIMP ŞI PESTE LUME

Luni, 02 Martie 2015 20:58

TESTAMENT-2-LANSARE-IAN2015-wbEveniment cultural marca Editura Minerva

O editură prolifică în ordinea convertirii prezenţei sistematice pe piaţă în calitate atât formală, cât şi de conţinut – Minerva, un editor pe cât de exigent, pe atât de cultivat în mijlocirea interacţiunii autorului cu cititorii – Ana Munteanu, un cadru prin excelenţă al educaţiei făcute prin valoarea cărţii – Librăria Cărtureşti, precum şi o diversitate rezonantă de exponenţi ai versului rostit, cântat, receptat critic şi dus mai departe, toate acestea la un loc au asigurat cadrul lansării celei de-a doua ediţii, revizuită şi adăugită, a volumului Testament.

Citeşte mai mult...

O rază de faimă a Bacăului purtată de ziua actorului Florin Piersic la Bucureşti

Luni, 02 Martie 2015 20:58

florin piersic 27 ianuarie27 ianuarie e zi fără timp, castă şi încercuitoare ca un inel de nuntire, binevenită ca o bunătate în chivotul înnoirilor culturii naţionale, zi a răsăririi razei de genialitate în viaţă de prunc ursit a ajunge cel mai mândru şi iubit actor român. Teatrul, cinema-ul, Florin Piersic sunt nume inversabile infinit în ordine, pentru arta actoriei româneşti urcată, în această triadă, la valoarea uniformă cu iubirea!

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600