1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Banner
cof_banner_GandaculdeColorado Perfect Tour

Recensământul din SUA începe în aprilie, 2010

Email

Scris de Marian Petruţa Miercuri, 17 Februarie 2010 04:59

recensamant.USAÎn conformitate cu prevederile Constituţiei SUA, Oficiul Statelor Unite ale Americii pentru Recensământ (US Census Bureau) desfăşoara, la fiecare zece ani, un recensământ, operaţiune complexă cu importante consecinte juridice şi financiare.
În 2010, recensământul se va desfăşura la data de 1 aprilie.
Recensământul ajută la determinarea numărului de reprezentanţi ai unui stat federal în Camera Reprezentanţilor a SUA (US House of Reprezentatives), precum şi la stabilirea alocaţiilor bugetare de la nivel federal pentru infrastructură şi servicii publice. .
Obiectivele recensământului sunt stabilirea numărului persoanelor existente în SUA la data menţionată, a originii etnice a acestora şi a tipului de rezidenţă a persoanelor (în locuinţă proprietate personală, în locuinţă proprietate personală pentru a cărei achiziţie persoana a contractat un împrumut, în locuinţa închiriată, în locuinţa ocupată fară plata chiriei). Recensământul urmăreşte să includă atât persoanele fără adăpost, cât şi persoanele a căror şedere în SUA este ilegală. Pentru a indeplini acest deziderat, US Census Bureau are obligaţia constituţională de a NU comunica datele personale prelevate altor instituţii americane.


Prezentăm alăturat un model de formular de recensământ pus la dispoziţie de US Census Bureau, în limba engleza, precum şi un ghid orientativ în limba română. Aceste documente pot fi accesate şi online la:

http://2010.census.gov/2010census/how/interactive-form.php

http://2010.census.gov/2010census/pdf/LAG_Romanian.pdf
În conformitate cu informaţiile transmise de US Census Bureau, românii din SUA au posibilitatea declarării originii etnice pe formularul menţionat, prin completarea corespunzătoare a răspunsului la întrebarea nr. 9 de pe prima pagină a formularului, respectiv a răspunsului la întrebarea nr. 6 de pe celelalte pagini ale acestuia.

Informaţii suplimentare privind recensământul american pot fi accesate pe pagina de Internet: http://2010.census.gov/2010census/index.php

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  America

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

Arhiva Gândacului

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600