1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cum să faci America de ruşine pentru 47 de dolari?!

PDF Imprimare Email

Scris de Marian Petruţa Duminică, 22 Aprilie 2012 17:55

Vizita preşedintelui Barack Obama la summitul Americilor din Cartagina, Columbia din luna aprilie a fost umbrită de scandalul cu prostituate, în care au fost implicaţi agenti ai serviciului secret şi soldaţi ai armatei americane, responsabili cu organizarea vizitei preşedintelui. Scandalul a pornit dupa o noapte de petrecere cu bautura şi prea multă "voie bună" când una din prostituate a refuzat să plece fără să i se plăteasca suma de 47 de dolari, pe care unul dintre agenti i-o datora. După o cearta între cei doi pe holul hotelului, în cele din urmă aceasta şi-a primit banii dar scandalul a atras atenţia angajaţilor hotelului care au anunţat poliţia. Aceasta din urmă a făcut un raport asupra incidentului, acesta ajungând şi la ambasada americană. Conform Foxnews în scandal au fost implicaţi 12 agenţi secreţi şi 11 soldaţi din armata americană.

Chiar dacă nu au încălcat legile columbiene, prostituţia fiind legalizată acolo, agenţii au încălcat anumite reguli de funcţionare internă, în plus majoritatea din ei fiind căsătoriţi, exista posibilitatea ca aceştia să fie santajaţi, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei.

Cei implicaţi în scandal au fost imediat trimişi înapoi în America fiind înlocuiti cu agenţi noi. Primele măsuri disciplinare luate faţă de agenţi reveniţi în SUA, nu s-au lăsat prea mult aşteptate. Conform unui purtător de cuvânt al agenţiei aceştia şi-au pierdut privilegiul de a purta legitimaţie de agenţi, arme cât şi de a avea acces în locaţii considerate "top secret".

La o săptămână după incident sute de persone au fost interogate iar în urma investigaţiilor şase agenţi şi-au pierdut locurile de muncă. Trei dintre ei şi-au dat singuri demisia iar alţi trei au fost obligaţi să îi urmeze. Restul celor implicaţi aşteaptă ca ancheta să fie definitivată.

Alte câteva poze au făcut valuri pe internet, în ele apărând secretarul american Hillary Clinton care a fost surprins dansând şi consumând băuturi alcolice la un club în America Latina unde participa la summitul Americilor. Aceasta era în anturajul a 12 colegi de muncă cât şi a bodyguarzilor care o păzeau, a anunţat ziarul New York Post.

Comentarii (1)
1 Miercuri, 25 Aprilie 2012 05:53
Horga Mihai,Roman-ROMANIA
Nu e bine deloc...pentru nota la purtare! Prea multă ,,libertate''-strică,aşa cum se va întâmpla şi la Londra, cu cerşetorii şi hoţii de cetăţenie rom... care, nu ştiu conf.cărui principiu sunt lăsaţi liberi să ,,zburde''prin Europa, fără treabă,aduşi acasă-gratis-cu avioane,dar,întorcându-se,să facă iar-trăsnăi. Doamne fereşte de o asemenea atitudine iresponsabilă!

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  America

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600