1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Marian Parjol, noul Consul al României la New York

PDF Imprimare Email

Scris de Lia Lungu Sâmbătă, 04 Decembrie 2010 00:05

Întâlnirea presei româno-americane cu noul consul numit, la Consulatul României din New York, domnul Marian Parjol, poate fi caracterizată printr-o singură propoziție definitorie: de o subțirime care frizează  dezinteresul. Personal,  am  simțit  lipsa  excelentului  ziarist Gabriel  Pleșea, sau a lui Geroge Roșianu și, nu în ultimul rând a patronilor de ziare Ștefan Minovici și  Vasile Bădăluță sau a ziaristului Nicholas Buda. Patru ziare și un canal local au fost prezente, prin jurnalistii sau mangerii  lor:  Grigore Culianu – managerul si formatorul de opinie de la ziarul New York Magazin,  Cristian Boghian inpreuna cu  respectatul senior Jean Predescu  de la Romnaian Voice  television  si  Romanian  Journal,  subsemnata, precum si  dl.  Ilie correspondent pentru presa din Romania.  Inafara acestora, au mai fost prezenti, doamna  Elisabeth Paunescu  de la revista  Miorita, dar si omniprezentul  Ion Stefan,  fost detinut politic - dupa cum singur se declara!

Domnul Marian Parjol,  noul Consul, este  o mai veche cunostinta a romanilor de pe coasta de Est, domnia sa, fiind fost Consul Economic in decada care tocmai se va incheia  in acest an.

Inginer de formatie, Marian Parjol, este genul  "omului  de treaba", care a reusit in timpul mandatului consular trecut,  sa lase amintiri frumoase si acum la revenirea in fuctia suprem  consulara, sa creeze  sperante, pentru mai buna legatura a romanilor din America cu Romania.  Dezideratele  legaturilor Romniei cu America, vor face  subiectul altor materiale pe parcursul mandatului.

Domul Consul si-a prezentat detaliat  CV-ul si ne-a impartasit din  experinta  sa ca fost  Ambasador al Romaniei  in Nigeria, pe care o numeste "experienta  excelenta, cu o viata dura",  una dintre Ambasadele de fel  usoara (n.a.).  A reusit in perioada mandatului de acolo, sa  aduca la Oltenita, o investitie de 150 de milioane de dolari,  care este in curs de fuctionare. Cum in Nigeria rapirile  de personae  sunt  businessul  numarul unu,  alibi fiind tinta principal, domnul Ambasador de atunci, Marian Parjol, a reusit prin eforturi si diplomatie sa elibereze,  trei  marinari  romani, intre care cazul notoriu al  marinarului  Popa  Nicolae care,  a fost  eliberat fara recompense  financiare!!!.

In mandatul sau de la New York,  Consulul Marian Parjol  se marturiseste : " imi voi baza relatia pe respect si ajutor, care decurge atat din functie, cat si din  omenia care ma caracterizeaza.   Romania are nevoie sa puna accentual  pe sensurile economice ,  acest a  alaturi de  dimnesiuna  comerciala, vor fi prioritatea mea  ca inalt functionar  si reprezentat consular al Romaniei  in cel mai important oras al lumii"- a spus domnul   Consul.  Dorindu-I success , prezemtam in incheiere catava repere din biografia Consulului  Romnaiei la New Y ork – MARIAN  PARJOL :

În perioada 1999-2000  Marian Pârjol a fost secretar de stat, iar între 1996 şi 1999 a fost prefect al judeţului Constanţa din partea Convenţiei Democratice. Potrivit presei locale, în 1998 a avut loc, la Constanţa, un scandal între prefectul PNŢCD, Marian Pârjol, şi primarul PD de Constanţa, Gheorghe Mihaieşi, un scandal pe care nu au reuşit să-l stingă nici măcar premierul de la acea vreme, Radu Vasile, şi nici ministrul Victor Babiuc. Prefectul îl acuza pe primar că „ia ciubuc de la romi şi de la revoluţionari pentru a-şi deschide tarabe pe litoral". După mai bine de un an, Pârjol a fost „retras" de la Constanţa şi numit în funcţia de ministru-adjunct al Funcţiei Publice, instituţie precursoare a Ministerului  Administraţiei Publice, integrat în prezent ca departament în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Intre 2001-2006 a detinut functia  de  Consul  general  adjunct - consilier economic  la Consulatul României  la  New York. Din 2007 a fost ambasador  al  Romanie in Nigeria. In iunie 2010 a fost numit Consul General  al  Romaniei  la New York,  functie pe care a preluat-o de la fostul consul,  Pierto Pavonii in luna octombrie.

Adaugă comentariu

Nume:
Email:
Comentariu:
  Cod de verificare, litere mari fără spaţii.
Cod de verificate:
  America

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600