1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Romanii din Chicago au celebrat doua zile "Sambra Oilor"

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

Chiar daca destinul i-a facut sa ajunga departe de casa, romanii din Chicago nu au uitat plaiurile natale, traditiile si obiceiurile populare romanesti. Anul acesta, timp de doua zile, membri din biserica Nasterea Domnului Chicago, a organizat si sarbatorit alaturi de romanii din comunitate "Sambra oilor".

Citeşte mai mult...

4 iulie 1776... O lecție vitală pentru Libertate și Democrație

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

US original Declaration 1776“Acest popor reprezintă speranța omenirii. El ar putea deveni modelul. Ar trebui să arate lumii prin fapte că oamenii pot fi liberi și totuși să trăiască în pace și că pot scăpa de lanțurile în care tirani și ticăloși de toate felurile au ținut să-i încătușeze, sub pretextul binelui public. Americanii ar trebui să reprezinte un exemplu de libertate politică, religioasă, comercială și industrială.

Citeşte mai mult...

“Hotel California”

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

cop Hotel California - sepiaPurtând titlul celebrei piese pop-rock al formatiei EAGLES,  cartea este un eseu,  scrisa în periplului meu prin îndepartata Californie, la SAN FRANCISCO BAY AREA, una din cele mai interesante regiuni de pe glob. O editura din România s-a oferit sa mi-o tipareasca. Poate cititorul crede initial ca se afla în fata unui ghid turistic, cu adrese de hoteluri si facilitati de calatorie, dar nimic mai fals.

Citeşte mai mult...

Straie populare tradiționale din Țara Năsăudului ajung la New York

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

silviaIstorie și tradiții
     Mărginit de județul Maramureş la nord, Suceava la est, Mureş la sud şi Cluj la vest, judeţul Bistriţa-Năsăud cuprinde pe o suprafaţă relativ restrânsă, numeroase frumuseţi peisagistice dispuse într-un vast amfiteatru, format de cele două trepte majore de relief: munţii şi dealurile.

Citeşte mai mult...

Seara culturala in comunitatea romaneasca din Chicago

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

 


Vineri 30 mai, 2014 a avut loc un eveniment cultural in comunitatea romaneasca din Chicago. Organizata de Romanian Cultural Center, reprezentat de domnul Daniel Feraru, si Illinois Romanian American Community, reprezentata de domnul Octavian Cojan, seara culturala a avut drept scop evidentierea si recunoasterea unor artisti romani din comunitate care de-a lungul timpului au onorat prin calitatile lor artistice si interpretative, comunitatea romaneasca.

Citeşte mai mult...

SOCIETATEA AVRAM IANCU A IMPLINIT O SUTA DE ANI

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

avram iancuDONATII IN SCOPURI DE BINEFACERE
    Societatea Avram Iancu cu sediul la New York a fost infiintata in 1909 si inregistrata legal in 1914. Fondatorii societatii au fost in majoritate Romani Ardeleni, multi dintre ei cu putina stiinta de carte, dar cu mare suflet romanesc. Scopul societatii a fost, si citam selectiv din statut… sa-i uneasca pe toti Romanii, sa mentina constiinta nationala, sa pastreze iubirea fata de Romania, sa ajute la pastrarea limbii…

Citeşte mai mult...

Institutul Cultural Român New York va prezinta...

Miercuri, 30 Iulie 2014 13:06

anaPremiera în spațiul nord-american a filmului “Ana” regizat de Alexa Visarion  
 
Cunoscutul regizor şi scenarist de teatru şi film Alexa Visarion a prezentat în premieră în spațiul nord-american noul său film, intitulat “Ana”, pe care l-a realizat pornind de la mitul Meșterului Manole.

Citeşte mai mult...

Youtube şi Gândacul

Gandacul de Colorado

Gandacul de Colorado

Premiera muzicala in Colorado
Gandacul de Colorado

Ne gasesti si pe:

facebooktwitter

Comentarii site

Toate comentariile

banner_60_160

E-Connect Cadouri

econnect

Ce părere aveţi despre noul site Gandacul de Colorado?

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600
  • Banner

Rubrici ziar

Ce rubrici noi aţi dori să conţină ziarul?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Rezultate

banner_160_600